« Biznis
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
CROMA ZA 2099.

Nagrađeni menadžeri godine

Nagradu CROMA-e za životno djelo dobili su Ljerka Puljić i Đuro Horvat, za 2099. je nagrađeno 14 menadžera

Laureati
Laureati (Croma)
Više o

Ljerka Puljić

,

menadžeri

,

CROMA

,

Vesna Pavletić

Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika CROMA uručilo je na večerašnjoj svečanosti u sklopu 19. susreta CROMA-e nagrade menadžerima i poduzetnicima za 2009. godinu. Nagrade je dobilo 14 menadžera u 9 ravnopravnih kategorija.

Dobitnici nagrade Crome za životno djelo su Ljerka Puljić, starija potpredsjednica Agrokora, i Đuro Horvat, osnivač i generalni direktor Tehnixa, a menadžeri godine u kategoriji velikih poduzeća su predsjednik uprave Saponije Osijek Damir Skender i predsjednik uprave Boxmark Leathera iz Trnovca Bartolovečkog Igor Greblički.

Nagradu za poduzetnicu godine dobila je Bernarda Cecelja, osnivačica i direktorica tvrtke Bernarda.

U kategoriji srednjih trgovačkih društava ovogodišnju Crominu nagradu za menadžera godine dobili su predsjednik uprave tvrtke Vulkan-nova iz Rijeke Rajko Vukelić te predsjednik uprave B.net-a Hrvatska Adrian Josip Ježina.

Radisav Drljević, direktor tvrtke TTO Thermotechnic Dražice, i Nikola Nemčević, osnivači direktor tvrtke Jan-spider Pitomača, dobitnici su u kategoriji malih poduzeća.

Predsjednik uprave tvrtke Imperial Rab Vlado Miš dobitnik je Cromine nagrade za menadžera godine u kategoriji javnih poduzeća, a nagrada za menadžere godine u inozemnim poduzećima dobili su čelnici tvrtke OMCO Croatia Hum na Sutli Darko Ranogajec te tvrtke LTH - Metalni lijev Benkovac Željko Uzelac.

Nagradu za mladu menadžericu dobila je suosnivačica i direktorica tvrtke PavletićRijeka Vesna Pavletić, a za najuspješnije vođen poduzetnički pothvat Croma je nagradila Graciana Rudana, osnivača i direktora tvrtke Rudan Žminj.

Izaslanik predsjednika Republike Ive Josipovića, njegov savjetnik za gospodarstvo Boris Cota, ocijenio je sudjelujući na dodjeli priznanja da jedino nove investicije mogu potaknuti gospodarski rast. Bez njih, Hrvatskoj prijeti dugo razdoblje niskih stopa rasta, smatra on.

Hrvatska, kaže Cota, treba podići apsorpcijsku sposobnost prihvaćanja sredstava iz fondova EU-a, povećati konkurentnost, produktivnost i proizvodnost rada i težiti fleksibilizaciji radnog zakonodavstva vodeći istovremeno računa o sigurnosti zaposlenih.(hina/metro-portal)

16.11.2010. 23:42:00
Novi komentar
nužno
nužno