« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
BRUCOŠI NAVALITE

Na zagrebačkim fakultetima više od 1200 slobodnih mjesta

Na redovnim studijima još uvijek ima mjesta, ali na 14 najatraktivnijih fakulteta mjesta više nema

Na zagrebačkom Sveučilištu ima više od 1200 slobodnih mjesta
Više o

Zagrebačko sveučilište

,

brucoši

,

Thomas Ostermeier

,

Moneyball

Mjesta ima i na Akademiji dramske umjetnosti koja nije održala ljetni rok već studente upisuje isključivo na jesenskom roku. Tako je slobodno 17 mjesta od čega 12 na studiju glume. Na Akademiji likovnih umjetnosti održava se drugi rok za deset slobodnih mjesta, sedam na studiju "Likovna kultura" i tri na studiju kiparstva.

Po podatcima objavljenim na mrežnim stranicama www.postani-student.hr, od 33 sveučilišne sastavnice njih 14 više nemaju slobodnih mjesta za upis - Arhitektonski, Edukacijsko-rehabilitacijski i Farmaceutsko-biokemijski fakultetu te fakulteti Elektrotehnike i računarstva, Političkih znanosti, Strojarstva i brodogradnje, Hrvatski studiji, Građevinski i Geodetski fakultet, Hrvatski studiji, Medicinski, Pravni, Prehrambeno-biotehnološki i Stomatološki fakultet.

Najviše je slobodnih mjesta na Ekonomskome fakultetu - 213, a po podatcima s mrežnih stranica, i na Tekstilno-tehnološkom fakultetu ima više od 150 slobodnih mjesta, dok ih je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu i Rijeci gotovo stotinu. Agronomski fakultet ima 65 slobodnih mjesta.

Na Ekonomskom fakultetu najviše najviše slobodnih mjesta - 116 ima na studiju Poslovne ekonomije u Koprivnici te, primjerice, 51 na studiju na engleskom jeziku "Bachelor Degree in Business".

Slobodnih mjesta ima i na Fakultetu kemijskog inženjerstva, Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, kao i na Fakultetu prometnih znanosti, Grafičkom fakultetu te Metalurškom fakultetu u Sisku.

Za rujanski rok slobodnih mjesta ima i na Muzičkoj akademiji te Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, kao i na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu, Šumarskom fakultetu i Veterinarskom fakultetu.

Navedeni podatci ne uključuju broj slobodnih mjesta za strane studente, kao i podatke o stručnim i izvanrednim studijima.

Upis na visoka učilišta zagrebačkog Sveučilišta u rujanskom roku provoditi će se u pravilu 16. i 17. rujna, ali se očekuje da će taj rok biti dodatno produžen do 20. rujna 2010.

16.09.2010. 12:05:34
Novi komentar
nužno
nužno