« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
NAJBOLJI PR

Na Smotri sveučilišta najbolji Filozofski fakultet u Zagrebu

Glavni cilj Smotre Sveučilišta bio je buduće studente pravovremeno i kvalitetno informirati o studijskim programima, bolonjskom ciklusu studiranja, studentskom standardu...

Fotografija vijesti
Više o

Filozofski fakultet Zagreb

,

smotra sveučilišta

Filozofski fakultet u Zagrebu dobio je priznanje za cjelokupni dojam na 16. Smotri Sveučilišta, a priznanja najuspješnijim sudionicima Smotre dodijelila je prorektorica za studente i studije Sveučilišta u Zagrebu Blaženka Divjak, priopćilo je danas zagrebačko Sveučilište prenosi Hina.

Priznanja su dodijeljena u sedam kategorija. U kategoriji promotivnog filma priznanje je dobio zagrebački Fakultet političkih znanosti dok su za izložbeni prostor nagrađeni Tekstilno-tehnološki fakultet, Filozofski fakultet i Biološki odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. Za originalnost i predstavljanje na Smotri nagrađeni su Grafički fakultet, Fakultet strojarstva i brodogradnje te Fakultet prometnih znanosti, dok je za najcjelovitije informacije o studijskom programu nagrađen Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet.

U kategoriji Komunikativnost, susretljivost i pristupačnost nagrađeni su Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Fakultet organizacije i informatike te Katolički bogoslovni fakultet, a za predstavljanje u kategoriji ostalih sudionika - Centar za poduku "Trinom".

Glavni cilj Smotre Sveučilišta bio je buduće studente pravovremeno i kvalitetno informirati o studijskim programima, bolonjskom ciklusu studiranja, studentskom standardu, načinima rangiranja i korištenja rezultata državne mature prilikom upisa na fakultete i akademije, aktivnostima različitih studentskih udruga te svim aspektima studentskog života.

Uz 33 sastavnice Sveučilišta u Zagrebu, na Smotri su se ove godine predstavljala i pojedina veleučilišta i samostalne visoke škole te 24 šangajska sveučilišta na temelju ostvarene suradnje Sveučilišta u Zagrebu i grada Šangaja.

Na Smotri Sveučilišta u Zagrebu ove je godine ukupno sudjelovalo sto izlagača, a od 13. do 15. listopada Smotru je posjetilo oko 15.000 posjetitelja.

Uz aktivnosti na izložbenim prostorima, u okviru programa Smotre održano je nekoliko panel-diskusija, tribina i radionica tijekom kojih su pojetitelji dobili informacije kako uspješno studirati i kvalitetno učiti te kako se dobro pripremiti za ispite, stoji u priopćenju zagrebačkog Sveučilišta .

15.10.2011. 19:40:57
Novi komentar
nužno
nužno