« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
SIRIJA

Na prosvjedima u Siriji nove žrtve

Snage odane predsjedniku Bašaru al-Asadu pucaju na mirne prosvjednike diljem zemlje, u nadi da će time spriječiti pobunu protiv njegove autokratske vladavine

Fotografija vijesti
Više o

Sirija

,

Bašar al-Asad

,

prosvjedi u Siriji

Jedna je osoba izgubila život, a tri su teško ranjene u pucnjavi na današnjim prosvjedima u Siriji, koji su bili planirani nakon molitve džamiji Mohamadi u Navi, na jugu zemlje, prenosi Hina.

U nasilnom rastjerivanju prosvjednika u Deir Ezoru, na sjeveru zemlje, poginule su dvije osobe, a u Homsu, u središtu, gdje je žarište prosvjeda, tisuće ljudi su mirno prosvjedovale u više četvrti tog industrijskog grada, dodaje ta organizacija.

Usto, navodi Omar Idibi, glasnogovornik Koordinacije mjesnih odbora, prosvjedi su održani u Bukamalu (uz granicu s Irakom), u Dumi i Kisvehu, predgrađima Damaska, u Hiraku (na jugu) i Kamišliju (na sjeveroistoku), gdje žive stanovnici kurdskog podrijetla.

Agencija Reuters javlja da su snage odane predsjedniku Bašaru al-Asadu pucale u petak u prosvjednike u predgrađu Damaska Dumi, dok se prosvjedi ponovo rasplamsavaju diljem Sirije, šest mjeseci otkako je počela pobuna protiv njegove autokratske vladavine.

"Prosvjednici su u telefonskom pozivu rekli da su ubijene dvije osobe, ali to su prve informacije koje još treba provjeriti", rekao je aktivist u Damasku u telefonskom razgovoru za britansku novinsku agenciju.

26.08.2011. 15:50:18
Novi komentar
nužno
nužno