« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
dragutin lesar:

Na Pantovčaku ne treba orati i kopati

Lesar u drugom krugu izbora vidi Josipovića i Hebranga, a Vidoševićevu kandidaturu vidi kao pripremu za preuzimanje parlamentarne vlasti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/CROPIX )
Više o

Milan Bandić

,

Nedjeljom u 2

,

Dragutin Lesar

,

Nadan Vidošević

,

Andrija Hebrang

,

predsjednički izbori

,

Ivo Josipović

,

predsjednički kandidati

Ovotjedni gost Aleksandra Stankovića u emisiji 'Nedjeljom u 2' bio je nezavisni saborski zastupnik Dragutin Lesar. Neizbježna tema bili su, naravno, predsjednički izbori, pa se Lesar osvrnuo na kandidate za Pantovčak.

Naglasio je da ''na Pantovčaku ne treba orati i kopati, tamo ne treba životinja, nego treba misliti", osvrnuvši se na Milana Bandića. Lesar smatra da je najveća opasnost kandidata poput Bandića u tome što se predstavljaju kao odgovorna politička elita koja donosi odluke, a da građane ništa ne pita.

Lesar smatra da osim takvog pristupa postoji i pristup ministra vanjskih poslova, kakav imaju Vesna Pusić i Miroslav Tuđman, a treći je pristup onaj Damira Kajina koji '' kao da želi biti državni odvjetnik ili šef Uskoka'', a ne predsjednik države.

Misli da će u drugi krug izbora sigurno ući Ivo Josipović, ali i Andrija Hebrang, za kojeg smatra da ankete griješe oko četiri do pet posto. Kaže da to nije zbog glasova dijaspore kojih nema u anketama, već zbog ruralnog dijela stanovništva.

''Također, vodim se nečime što mi je rekao jedan prijatelj, a to je da se HDZ-ovci srame reći za koga će glasati, što baca sjenu na ankete".

Josipoviću, pak, savjetuje da pokaže malo više energije, ali smatra da je po sadržaju poruka i pogađanju bitnoga najjači.

''On nije mamin sin kako se nekima čini, ali činjenica je da birači ne odlučuju po sadržaju nego po percepciji, stoga bi mu malo energičniji pristup bio dobar", rekao je Lesar.

Što se Nadana Vidoševića tiče, Lesar smatra da je njegova kandidatura samo priprema za preuzimanje parlamentarne vlasti u zemlji, i to okupljanjem ''hrvatskih kapitalista''.

"Očigledno je u pripremi osnivanje stranke nedugo nakon predsjedničkih izbora. Oni to namjeravaju učiniti bez obzira na ishod predsjedničkih izbora, unatoč tome što ih već danas štite tri stranke - HDZ, HSLS i HNS", kaže Dragutin Lesar pritom ne navodeći tko bi sve bio u ''hrvatskim kapitalistima''.

22.11.2009. 16:28:32
Novi komentar
nužno
nužno