« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
DOPRINOS STABILNOSTI

Na HRT-u potpisan kolektivni ugovor

Ravnateljstvo HRT-a i Koordinacija sindikata HRT-a potpisali su Kolektivni ugovor kojim se reguliraju prava zaposlenih u toj medijskoj kući u iduće četiri godine

(Wikipedia)
Više o

HRT

,

kolektivni ugovor

Podsjećajući kako je potpisivanje uslijedilo nakon devetomjesečnih pregovora i usuglašavanja, HRT napominje da se u Ugovoru potvrđuje mogućnost prihvaćanja naputaka hrvatske vlade u području racionalizacije i štednje u javnim i državnim ustanovama i tvrtkama, ali se ostavlja i osiguranje mase ukupnih materijalnih prava zaposlenih u omjeru od 32 posto godišnjih rashoda HRT-a.

Vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Josip Popovac je po potpisivanju naglasio kako je postizanje dogovora sa sindikatima "doprinos stabilnosti poslovanja HRT-a u ovim složenim vremenima za sve poslovne subjekte".

Predsjedavajući Koordinacije, koja predstavlja 11 sindikalnih podružnica na HRT-u, Tomislav Meštrić istaknuo je da su "dugi pregovori ipak urodili dobrim rezultatima za sve zaposlenike HRT-a".

Na HRT-u će se, po poslovnom planu, ukupno u 2010. smanjiti trošak radne snage za osam posto u odnosu na prethodnu godinu.

"Od početka 2010. neprekinut je trend smanjenja broja zaposlenika i krajem ovog mjeseca na HRT-u radi 3429 osoba. U odnosu na svibanj 2009. radi se o 241 zaposlenom manje. Najvećim dijelom to je rezultat programa poticanog odlaska okončanog s 31. prosincem 2009. Trenutačno tako HRT ima najmanje zaposlenih od ožujka 2003.", stoji u priopćenju HRT-a. (hina/metro-portal)

26.05.2010. 18:26:10
Novi komentar
nužno
nužno