« Fun
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Na dražbi 5 gaća kraljice Viktorije

Opseg struka gaća na prodaju je 127 cm!

Kraljica Viktorija i njena kći Beatirce
Kraljica Viktorija i njena kći Beatirce (Alexander Bassano)
Više o

kraljica Viktorija

,

Charles Hanson

,

dražba u Derbyju

Par staromodnih ženskih dugih gaća s monogramom VR, britanske kraljice Viktorije, za koje su stručnjaci ustvrdili da su iz 1890-tih godina te da su uistinu pripadali dugovječnoj kraljici, bit će ponuđene 30. srpnja na dražbi u gradu Derbyju.

Kuća Hanson's Auctioneers očekuje da će od ponuđača za "gaće s pedigreom" dobiti najmanje 500 funta, kolika će biti početna cijena. Taj dio donjeg rublja je britanskoj aukcijskoj kući ponudila jedna obitelj iz Lincolnshirea, a prethodno su, kako je ustanovljeno, bile u vlasništvu privatne kraljičine sobarice.

Iz Hanson'sa su rekli da su njihovi stručnjaci ustvrdili kako gaće datiraju iz vremena kada je kraljica imala gotovo 70 godina, što objašnjava činjenicu da gaće u struku imaju 127 cm.

"S obzirom na pedigre donjeg rublja, na monogram VR (Victoria Regina) i izvezene ukrase te činjenicu da su pripadale kraljici Viktoriji, vrlo smo uzbuđeni zbog predstojeće ponude", rekao je aukcionar Charles Hanson. Prema njegovim riječima izrađene su ručno i od najfinijeg pamuka.

Britanska kraljica Viktorija (1819-1901) na prijestolje je stupila 1837. godine i vladala 63 godine i sedam mjeseci, dulje nego ijedan britanski monarh u povijesti. (METRO/HINA)

13.07.2008. 21:10:19
Novi komentar
nužno
nužno