« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Na Dan policije ponovno novinarski prosvjed

108 dana od napada na Dušana Miljuša slučaj još nije riješen

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damjan Tadić/CROPIX)
Više o

HND

,

HTV

,

Dušan Miljuš

,

premlaćivanje

,

Zdenko Duka

,

Dan policije

,

novinari

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najavilo je danas da će 29. rujna ponovno prosvjedovati zbog neučinkovitosti policije u otkrivanju naručitelja i izvršitelja brutalnog napada na novinara Dušana Miljuša.

Mirni prosvjed kod Kamenitih vrata u blizini zgrade Vlade zakazan je na Dan policije koju u HND-u opetovano prozivaju zbog neučinkovitosti u istrazi napada u kojemu je Miljuš početkom lipnja teško ozlijeđen.

Predsjednik HND-a Zdenko Duka podsjetio je da su već kod prvog prosvjeda 6. lipnja na Markovu trgu najavili nove prosvjede ako se ne pronađu naručitelj i napadači.

"Prošlo je već 108 dana od napada, a to se nije dogodilo", ustvrdio je Duka na konferenciji za novinare u HND-u.

Sam Miljuš, koji i dalje ima danonoćnu policijsku zaštitu, kazao je kako ima neslužbene informacije da policija raspolaže "nekim korisnim tragovima", no da se još nije došlo do krivaca. On smatra da se naručitelj krije u "višim sferama organiziranog kriminala u Hrvatskoj".

Novinar "Jutarnjeg lista" Miljuš na novinarski je prosvjed pozvao i građane koji se, zbog, kako je rekao, vala nasilja na ulicama i neučinkovitosti policije, ne osjećaju sigurnima, posebice u Zagrebu.

Predsjednik HND-a osvrnuo se i na stanje na HTV-u koje je, zajedno s tamošnjim ogrankom HND-a i sindikalnom podružnicom, ocijenio lošim.

Duka smatra kako je javnost svakodnevno svjedok sukoba interesa nekih novinara i urednika, a za HND je, kaže, neprihvatljivo i što se kolegama na HTV-u zabranjuju javni istupi bez dozvole nadređenih.

"Smatram da novinari imaju pravo javno govoriti i o svojoj kući", kazao je te dodao kako su zabrinjavajuće i posljednje smjene na HTV-u koje, po njegovu mišljenju, nisu gotovo ničim obrazložene.

"O svemu tome HND treba govoriti jer je HTV javna televizija i jer je riječ i dalje o glavnom mediju u Hrvatskoj", zaključio je predsjednik HND-a Zdenko Duka. (HINA)

17.09.2008. 19:14:09
Novi komentar
nužno
nužno