« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
Građani bez prava na grad?

Na Cvjetnom trgu ipak će se graditi

Unatoč prosvjedima, Horvatinčić je dobio zeleno svjetlo
Unatoč prosvjedima, Horvatinčić je dobio zeleno svjetlo
Više o

Cvjetni trg

,

Horvatinčić

Nakon gotovo trosatne rasprave Gradska skupština Grada Zagreba prihvatila je jučer  Detaljni plan uređenja bloka kod Cvjetnog trga gdje poduzetnik Tomo Horvatinčić namjerava sagraditi poslovno-stambeni kompleks.

Za projekt ‘Cvjetnoga prolaza’ od ukupno 39 nazočnih zastupnika glasovala su 23, među kojima i dva HDZ-ova. Protiv je bilo osam, a osam zastupnika bilo je suzdržano, među kojima sedam SDP-ovaca.

Većina oporbenih zastupnika koji su se javili za raspravu žalila se na nepoštovanje procedure donošenja planova te da se u donošenju GUP-a pogodovalo investitoru, kao i da Horvatinčićev projekt nije u skladu s ‘duhom Donjega grada’. Gradski zastupnici koji su se protivili donošenju plana zamjeraju i to što je on donesen unatoč brojnim prosvjedima i peticijama 50.000 građana protiv tog projekta. Ipak, svi su se zastupnici složili da, unatoč brojnim zamjerkama, treba revitalizirati donjogradske blokove. Pročelnik Gradskog zavoda za prostorno uređenje Ivica Fanjek naglasio je u uvodu kako je stajalište Zavoda da treba urediti neuređena dvorišta u Donjem gradu.

Bandić protiv Šefa Predsjednik SDP-a Zoran Milanović jučer je od Milana Bandića tražio skidanje točke ‘Cvjetni prolaz’ s dnevnog reda,  neslužbeno doznaje HTV, ali zagrebački gradonačelnik nije poslušao svog stranačkog šefa.

- Da se uđe u donjogradske blokove, odlučeno je kad se vidjelo da se u njima može naći javni interes - rekao je Fanjek.

Tomislavu Horvatinčiću sada preostaje još samo da ishodi dokumentaciju za lokacijsku i građevinsku dozvolu, pa bi na ljeto mogao početi graditi.

31.01.2008. 23:32:36
Novi komentar
nužno
nužno