« Kultura
objavljeno prije 14 godina
10.-25. SRPNJA

Na 61. dubrovačke ljetne igre dolazi preko 2,000 umjetnika iz cijelog svijeta

Na desetak scenskih i ambijentalnih lokacija umjetnici će održati preko 70 izvedbi - bit će tu drame, plesa, opere i likovne umjetnosti

(Branimir Kvartuc/CROPIX)
Više o

Dubrovnik

,

Dubrovačke ljetne igre

,

program

Ovogodišnje 61. dubrovačke ljetne igre, koje se tradicionalno održavaju od 10. srpnja do 25. kolovoza, okupit će više od 2,000 umjetnika iz cijeloga svijeta koji će na desetak scenskih i ambijentalnih lokacija držati više od 70 dramskih, glazbenih, plesnih, likovnih i opernih izvedbi, priopćili su danas organizatori.

Od premijernih dramskih naslova bit će praizvedena drama "Spašeni", i to 31. srpnja, hrvatskog dramatičara i romanopisca Tomislava Zajca u režiji zagrebačke redateljice Franke Perković te, 21. kolovoza, Gogoljevo dramsko djelo Revizor u režiji slovenskog redatelja Jerneja Lorencija.

>> Filmovi s pulskog festivala prikazivat će se na Dubrovačkim ljetnim igrama

Od repriznih izvedbi festivalska publika imat će priliku pogledati prošlogodišnje festivalske premijere Shakespeareovog Hamleta u režiji Ivice Kunčevića i Vojnovićevu jednočinku "Na taraci" u režiji Joška Juvančića, kao i najbolju predstavu u Držićevoj godini Kunčevićevog "Skupa".

>> Predstavljen predprogram 61. dubrovačkih ljetnih igara

Glazbeni program otvara Orffova Carmina Burana u izvedbi Zagrebačke filharmoniije, Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić te solista Ivane Kladarin, Dalibora Jenisa i Xaviera Sabate, 11. srpnja ispred crkve sv. Vlaha. Taj je koncert posvećen prerano preminulom maestru Vjekoslavu Šuteju. Kraj Dubrovačkih ljetnih igara obilježit će nastup Dubrovačkog simfonijskog orkestra i maestra Ivana Repušića, koji će predstaviti niz najboljih mladih hrvatskih solista i gosta Denisa Kozhuhkina. (hina/metro-portal)

01.07.2010. 16:44:00
Novi komentar
nužno
nužno