« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
OKO ZA OKO... PASTA ZA ZUBE

MVPEI savjetuje oprez pri putovanju u Veliku Britaniju

Ministarstvo je pokazalo smisao za humor potaknuto britanskim nebulozama

(Getty Images)
Više o

terorizam

,

Al-Qaeda

,

MVPEI

,

IRA

,

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija

,

putovanje u Veliku Britaniju

,

savjet MVPEI Velika Britanija

,

Foreign Office

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija u ponedjeljak je promijenilo preporuku hrvatskim državljanima za putovanje u Veliku Britaniju i sada im savjetuje oprez zbog mogućih terorističkih napada u toj zemlji.

MVPEI svoju preporuku počinje navodom kako nema saznanja koja bi ukazivala na potrebu odgode putovanja u Veliku Britaniju, ali se zatim savjetuje oprez zbog mogućih terorističkih napada.

"Ipak, savjetujemo oprez zbog činjenice da je Velika Britanija bila izložena terorističkom napadu u Londonu u srpnju 2007. godine. Tijekom proteklih godina bilo je i nekoliko pokušaja organiziranja novih terorističkih napada globalne terorističke mreže Al-Kaide. Ponovno su aktivne disidentske skupine IRA-e u Sjevernoj Irskoj, koje su u prošlosti napadale različite ciljeve i na području Velike Britanije", savjetuje MVPEI. Preporuka je objavljena 20. travnja i vrijedi do daljnjeg.

Britansko ministarstvo vanjskih poslova nedavno je na svojoj službenoj stranici upozorilo državljane Ujedinjenog Kraljevstva da u Hrvatskoj postoji prijetnja od terorizma i organiziranog kriminala te im poručuje kako bi i turisti mogli biti izloženi napadima jer su oni "neselektivni" i mogu se dogoditi na "mjestima na kojima ima i stranih turista".

"Ipak, stopa kriminala u Hrvatskoj je niska, a nasilni su zločini rijetki", istaknuo je britanski Foreign Office.

Britansko veleposlanstvo u Zagrebu objasnilo je 16. travnja da London svojim građanima nije savjetovao da izbjegavaju bilo koji dio Hrvatske, već da u toj zemlji postoji latentna teroristička prijetnja i organizirani kriminal, no da je u njoj stopa kriminala niska, a nasilan zločin rijedak. (hina/metro-portal)

21.04.2009. 14:14:07
Novi komentar
nužno
nužno