« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

MVPEI preporučuje oprez na putovanjima u Tursku

Zbog nedavnog bombaškog napada ne preporučuje se put u Agri

Sprovod žrtava bombaškog napada u Istanbulu
Sprovod žrtava bombaškog napada u Istanbulu (AFP)
Više o

Turska

,

terorizam

,

MVPEI

,

bombaški napad

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija preporučilo je hrvatskim državljanima oprez prilikom putovanja u dijelove Turske u kojima postoji veća opasnost od terorističkih napada.

MVPEI na svojim internetskim stranicama navodi da preporuka za putovanje u Tursku vrijedi od ponedjeljka 28. srpnja do daljnjeg.

"Postoji rizik putovanja zbog opasnosti od terorističkih napada ... I dalje je prisutna opasnost od novih napada ekstremista kao odgovor na intervenciju turske vojske na kurdski teritorij na sjeveru Iraka gdje se nalazi uporište pripadnika Radničke stranke Kurdistana (PKK). Ovo posebno vrijedi za jugoistočni dio Turske", navodi Ministarstvo.

"Stoga, savjetujemo hrvatskim državljanima koji iz neodgodivih razloga putuju na područje provincije Agri izniman oprez", naglašava MVPEI, dodajući da je zabilježeno širenje terorističkih napada i na turistički razvijene dijelove države.

"Savjetujemo hrvatskim državljanima koji putuju na područje Turske da izbjegavaju mjesta većih okupljanja i demonstracija zbog mogućnosti eskalacije nasilja. Prije putovanja potrebno je prikupiti detaljne informacije", navodi MVPEI.

Prema najnovijim podacima, u eksploziji dviju bombi u nedjelju u Istanbulu poginulo je najmanje 17 osoba, a više od 150 je ranjeno. Riječ je o najkrvavijem napadu na civile u Turskoj u posljednjih nekoliko godina, a za napad se sumnjiče kurdski separatisti.  (HINA)

28.07.2008. 23:18:46
Novi komentar
nužno
nužno