« Kultura
objavljeno prije 4 godine i 8 mjeseci
SJAJNO!

Muzej Apoksiomena u projektu KeyQ+

Turistička zajednica grada Malog Lošinja jedan je od devet hrvatsko-talijanskih partnera u tom projektu

Muzej Apoksiomena
Muzej Apoksiomena (Arhiva)
Više o

Mali Lošinj

,

KeyQ+

,

Muzej Apoksiomena

Malološinjski Muzej Apoksiomena postaje dio turističkog itinirera u sklopu europskog projekta KeyQ+, kojim se promoviraju referentne točke/lokacije za turiste, profesionalce i građane koje zanima kultura i gastronomija, izvijestili su iz malološinjske Turističke zajednice koja je jedan od devet hrvatskih partnera u tom projektu.

Projekt "KeyQ+: Kultura i turizam kao ključevi kvalitete za prekogranični razvoj Italije i Hrvatske", u Malom Lošinju predstavljen je ovoga tjedna, s ciljem razmjene iskustva, prezentacije proizvoda i jelovnika te promocije projektnih rezultata.

Turistička zajednica grada Malog Lošinja jedan je od devet hrvatsko-talijanskih partnera u tom projektu, a u njemu je osim Muzeja Apoksiomen još sedam KeyQ+ mjesta/lokacija (restorani, kazalište i druga).

"Glavni rezultati KeyQ+ projekta su gastronomski vodič i turistički itinerer, didaktički programi i radionice razmjene iskustava namijenjeni djelatnicima turističko-ugostiteljskog sektora prekograničnog područja te stvaranje sedam KeyQ+ mjesta", kažu iz Turističke zajednice.

Dodaju da se sve radi multidisciplinarno u suradnji dionika iz sektora kulture i turizma, ugostiteljstva, gastronomije i poljoprivrede, povijesti i etnografije, arhitekture i društvenih znanosti te obrazovanja.

Uključivanje Muzeja Apoksiomena u KeyQ+ drže dodatnim prilogom promociji bogate povijesno-kulturne baštine.

13.09.2019. 12:01:00
Novi komentar
nužno
nužno