« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina
TENIS

Murray zaustavio niz Marija Ančića

Splićanin poražen u finalu turnira u Marseilleu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (afp)
Više o

Mario Ančić

Mario Ančić nije uspio zaokružiti sjajan tjedan osvajanjem turnira u Marseilleu. U finalu je naletio na zid u obliku Škota Andyja Murrayja. Konačni rezultat od 6-3, 6-4 sugerira laganu pobjedu Škota, no i sam Murray je priznao da je meč bio daleko od ‘šetnje’.

- Mislim da su gledatelji mogli uživati. Ovaj meč je odigran na najvišem mogućem nivou. Nije bilo lako, Mario je igrao izvrsno. Razlika je bila što sam sve ključne poene odigrao sjajno - rekao je Murray.

I bio je u pravu - dobio je sve ključne poene. Ančić je imao čak deset ‘break-lopti’, od kojih je iskoristio samo jednu. Mario je imao ‘break’ u drugom setu (3-1), ali nije uspio izdržati pritisak. Pauza od skoro tri mjeseca najviše se mogla vidjeti na njegovu servisu, budući da nije imao snage lupati ‘bombe’. Međutim, igra je bila vrlo dobra i već sada je vrijedna najboljih 20 na ATP ljestvici.

- Malo sam tužan zbog brojnih propuštenih prilika, ali ne smijem se buniti. Ovo je bio sjajan tjedan, čak sam zadovoljan i svojom igrom u finalu. Naravno, ima tu još puno prostora za napredak - rekao je Mario i otkrio želje za budućnost:

- Želim samo teren, četiri loptice i suca. Samo to...  

Piše: Piše: V. Marinović
17.02.2008. 22:16:06
Novi komentar
nužno
nužno