« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
POSIPANJE PEPELOM

Murdoch izrazio posramljenost zbog postupaka svojih novinara

"Nikad se nisam u svome životu osjećao ovako posramljeno", rekao je medijski magnat Rupert Murdoch britanskom parlamentarnom povjerenstvu

Više o

News of the World

,

Rupert Murdoch

,

James Murdoch

Na početku svjedočenja pred britanskim parlamentom, do sada nedodirljivi medijski mogul, Rupert Murdoch, izjavio je kako se osjeća iznimno posramljeno, a njegov sin James Murdoch javno se ispričao za prisluškivanje, prenosi Hina.

"Nikad se nisam u svome životu osjećao ovako posramljeno", rekao je medijski magnat Rupert Murdoch parlamentarnom povjerenstvu. Zatim je izrazio spremnost odgovoriti na sva pitanja na svjedočenju, koje izravno prenosi britanska televizija i koje bi, kako se očekuje, trebalo pred ekrane privući milijune gledatelja gladnih afere.

James Murdoch, predsjednik britanske podružnice, ispričao se za nepravilnosti News of the Worlda, tabloida ugašenog 10. srpnja, pošto je izbila afera. "Ponajprije bih želio reći da mi je žao i da nam je posebno žao zbog žrtava ileganog prisluškivanja i zbog njihovi obitelji", rekao je James Murdoch. "Izražavamo veliko žaljenje, ja, moj otac, i svi u News Corporationu", rekao je 38-godišnji James Murdoch .

O dometu ove afere koja je već izazvala uhićenje bivšeg premijerova savjetnika za medije te ostavke šefa policije i njegova pomoćnika, ali i smrt novinara koji je prvi o skandalu progovorio, govori i podatak da je premijer prilagodio raspored turneje po Africi kako bi gledao svjedočenje.

19.07.2011. 18:07:00
Novi komentar
nužno
nužno