« Biznis
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci

Murdoch: Ekskluzivu treba naplaćivati

Vlasnik News Corp izjavio je kako ga Yahoo ne zanima

News Corp probio je planiranu zaradu u posljednjem kvartalu
News Corp probio je planiranu zaradu u posljednjem kvartalu (GETTY IMAGES)
Više o

Yahoo

,

murdoch

,

new corp

Medijski magnat Rupert Murdoch objavio je kvartalne rezultate svog carstva News Corp, po kojima je ostvaren profit od 832 milijuna dolara, što je više od predviđenog i rezultirat će podizanjem projekcija zarade u ovoj godini. 

Prilikom objave rezultata na konferenciji za novinare, Murdoch je rekao kako nije osobno zainteresiran za kupnju Yahooa. Time je opovrgao nagađanja o tome kako bi njegova kompanija mogla biti jedan od potencijalnih kupaca popularne tražilice. No, vlasnik kompanije News Corp iskoristio je strku oko prodaje Yahooa za prenošenje poruke o naplati online sadržaja u svom novom mediju.  

Dobra zaradaProfit kompanije u posljednjem kvartalu prošle godine porastao je za deset milijuna dolara u odnosu na lani.Budući da je u prosincu postao vlasnik Dow Jonesa, tvrtke u čijem je vlasništvu Wall Street Journal, Murdoch je na konferenciji govorio o politici dostupnosti poslovnih informacija na internetskom izdanju lista.

- Neke stvari koje se mogu pročitati drugdje bit će u našem širem i otvorenijem online servisu, ali kad imate jedinstvenu informaciju neprocjenjive vrijednosti, mislim da to trebamo naplaćivati - rekao je Rupert Murdoch, a prenio Guardian. 

Piše: METRO
06.02.2008. 00:29:41
Novi komentar
nužno
nužno