« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 3 mjeseca
PRIPAZITE :)

Muke po ransomwareu traju i po tjedan dana

Zabrinjava da 63 posto organizacija u svijetu nema nikakvu politiku ili strategiju za slučaj ransomware napada, a to je prava katastrofa jer 40 posto napada na poslovni sektor upravo se obavlja uz ransomware taktiku

Ransomware stvara gomile problema
Ransomware stvara gomile problema (Arhiva)
Više o

ransomware

Internet nikad nije bio nesigurnije mjesto, a u moru silnih problema na koje možete naići, ransomware se čini kao najgori. Ne samo što napada vaš uređaj, već i prisvaja sve vaše podatke i ne možete do njih sve dok ne platite napadaču.

Nije ni to sve, 85% napadnutih tjedan dana ne može pristupiti uređaju! Također, njih 15% nikad uopće ne vrati svoje podatke nikad, bez obzira na uplatu novca napadaču.

Uz sve te podatke zabrinjava da 63 posto organizacija u svijetu nema nikakvu politiku ili strategiju za slučaj ransomware napada, a to je prava katastrofa jer 40 posto napada na poslovni sektor upravo se obavlja uz ransomware taktiku, a od svih napada općenito, njih 47 posto u prošloj godini bili su ransomware, piše ICTBusiness.info.

Inače, ransomware je vrsta malicioznih programa (malwarea) nastalih davne 2006. godine čiji je cilj znatno ograničiti pristup zaraženom informacijskom sustavu i pohranjenim podacima ili kako bi se jednostavnije reklo - taj malware želi „oteti" vaše podatke i potom naplatiti od vas njihovo vraćanje.

Dakle, slično kao i s otmicama u realnom svijetu, što bi značilo da u virtualni uistinu sele ljudi svih vrsta, ideja i pobuda, zbog čega opreza nikad dosta. Barem ukoliko želite držati svoje podatke i novac na sigurnom.

19.03.2017. 18:04:00
Novi komentar
nužno
nužno