objavljeno 07.11.2023. 08:10:00
SAVJETI

Mršavite li jogurtom?

Govorimo o tome hoće li konzumiranje jogurta podržati vaše napore u mršavljenju ili ne

Započnite dan jogurtom!
Započnite dan jogurtom! (Arhiva)

Jogurt može biti koristan dodatak svakom režimu zdrave prehrane ili mršavljenja zbog svog impresivnog nutritivnog profila. Međutim, prvo je ključno razumjeti kako se najbolje uklapa u vaš svakodnevni životni stil i prehranu 

Jogurt nudi probiotike - mnoštvo vrsta jogurta nudi žive aktivne kulture, također poznate kao probiotici. Ove korisne bakterije mogu podržati zdrav crijevni mikrobiom, što je povezano s boljim upravljanjem težinom i poboljšanom probavom.

Prepun je hranjivih tvari - jogurt je prepun esencijalnih nutrijenata kao što su vitamin D, kalcij i vitamini B skupine. Kalcij, posebno, može igrati ulogu u regulaciji tjelesne težine i metabolizma masti.

Nevjerojatno je svestran - možete uživati ​​u jogurtu na toliko načina, a mogućnosti za zdrave preljeve su beskrajne. Korištenje bobičastog voća s kapljicom svježeg meda s farme ili orašastih plodova i sjemenki kao dodatak vašem jogurtu samo će mu dati dodatni nutritivni poticaj. Ovi dodaci mogu povećati sadržaj vlakana u vašem doručku, dodatno potičući osjećaj sitosti.

Sve u svemu, jogurt je zdrav i dobar za vas... jedite jougrt!

07.11.2023. 08:10:00
http://m.metro-portal.hr/mrsavite-li-jogurtom/144530/