« Život
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
mravci, gotovi ste

Mravojed kao kućni ljubimac

Možete li zamisliti da spavate u krevetu s dva psa, zecom, mačkom i DVA MRAVOJEDA?

Mravojedi se jako vole hrvati
Mravojedi se jako vole hrvati (www.anteaterentertainment.com)
Više o

kućni ljubimci

,

mravojed

,

egzotični kućni ljubimci

Amerikanka Angela Goodwin uzgaja dva sasvim neobična kućna ljubimca: mravojede. Ove simpatične životinje čije je prirodno stanište Južna Amerika udomila je u svom domu u Oregonu - Pua je stigla direktno iz područja Guyana u Južnoj Americi, a Stewie je stigao s Floride, iz obitelji koja se nije mogla brinuti za njega.

Mravojedi su vrlo osjetljive životinje i sasvim neprikladne za kućne ljubimce jer je skoro nemoguće pronaći veterinara koji bi mogao dati savjet kako ih hraniti (tj. čime osim s mravima) i kako se pravilno brinuti za njih.

Ako ih se uspoređuje s uobičajenim kućnim ljubimcima, može se reći da su sličniji mačkama jer će se pomaziti tek kad to njima paše, ali su vrlo inteligentni te mogu naučiti otvarati sve vrste ladica - a tu im je najzanimljiviji, naravno, hladnjak. Također, mravojede se može naučiti neke osnovne dresurske vještine, npr. mahanje, dolazak na poziv i slične vještine uobičajene za kućne ljubimce.

 

mravojed3.jpg
Angela Goodwin s Puom

mravojed1.jpg
Za Puu je otvoriti hladnjak mačji kašalj

mravojed2.jpg
Stewie voli piti jabučni sok iz čaše za vino

mravojed5.jpg
Stewie pozira

 

 

Angela Goodwin je primila mnogo kritika od ljubitelja prirode koji smatraju da se ne smije dozvoliti držanje egzotičnih životinja u kući. Od takvih se kritika brani tvrdeći da bi oba njena mravojeda bila osuđena na smrt da ih ona nije prihvatila - Pua je stigla kao vrlo bolesna beba, a Stewia se udomiteljska obitelj naprosto željela riješiti, a kako je Goodwin bila jedini zainteresirani udomitelj koji nešto zna o mravojedima - bila je logičan izbor.

22.05.2009. 12:42:29
Novi komentar
nužno
nužno