« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
slučaj buljubašić

Mravak i HEP-ovci na ispitivanju

Petoricu djelatnika HEP-a tereti se za zlouporabe položaja i ovlasti

(Saša Midžor Sučić/CROPIX )
Više o

HEP

,

Rade Buljubašić

,

Ivan Mravak

Bivši predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravak i četvorica šefova iz tog javnog poduzeća danas će se na zagrebačkom Županijskom sudu očitovati o sumnjama da su oštetili poduzeće za gotovo 700.000 kuna jer su Radi Buljubašiću omogućili da četiri godine ne radi, a prima plaću te mu po povlaštenoj cijeni prodali stan.

Mravak se na sudu na Zrinjevcu pojavio jutros prije 9 sati u pratnji svog odvjetnika Ante Nobila. Nakon njegovog očitovanja o aferi Buljubašić danas bi se pred istražnim sucem trebali naći i ostali osumnjičenici - Željko Dorčić, Antun Crnić, Mladen Beljo i Aleksandar Bernik.

Petoricu djelatnika HEP-a tereti se za zlouporabe položaja i ovlasti, a osim pokretanja istrage zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo zatražilo je od suda da do okončanja kaznenog postupka "zamrzne" imovinu, odnosno zabrani otuđenje i opterećenje stana i garaže koju su HEP-ovci Buljubašiću prodali po povlaštenoj cijeni.

Povratnik iz Australije 62-godišnji Rade Buljubašić bivši je član HDZ-a koji je sredinom kolovoza ove godine isključen iz te stranke, nakon što su mediji otkrili da prima plaću kao zaposlenik HEP-a, a u stvari radi u središnjici HDZ-a na Trgu žrtava fašizma. I on sam je to potvrdio novinarima. (hina/metro-pportal)

29.10.2009. 11:13:15
Novi komentar
nužno
nužno