« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
NIGEL FARAGE

Mračna strana Europske unije

Britanac Nigel Farage ne prestaje oduševljavati svekoliko pučanstvo EU svojim

Nigel Farage pere Barrosa i ekipicu s vrha EU
Nigel Farage pere Barrosa i ekipicu s vrha EU (Screenshot YouTube)
Više o

EU

,

YouTube

,

Nigel Farage

,

kritika EU

Nigel Farage postaje polako idol svih euroskeptika, jer je upravo na valu takvog pristupa i ušao u Europski parlament. Njegove rasprave i kritike zabavljaju nas na YouTubeu, no pravi je problem što je on uvijek u pravu.

Farage jednostavno ukazuje na propuste i probleme EU, s naglaskom na činjenicu da niti jedan viši dužnosnik nije izabran demokratskom procedurom, nego postavljen od nekog tijela ili dogovorom. Nitko od njih čak nije morao niti predstavljati program, nego se isti likovi šetaju s mjesta na mjesto, mijenjaju fotelje kao rukavice i, pritom, vladaju stotinama milijuna ljudi.

Evo odličnog primjera u kojem je sjajno oprao takve likove na čelu s Barrosom:

Nažalost, ovakve stvari ne mogu se vidjeti na našim dalekovidnicama, prezauzetim pranjem mozga hrvatskih građana navodnim prednostima ulaska u EU. Bilo bi logično da se u demokratskoj državi mogu čuti i drugi glasovi, no eto, ne mogu ....

Bez ikakve želje za promicanjem stavova pro ili kontra EU, mi na Metro portalu smatramo da javnost treba biti upoznata sa svim aspektima pristupanja, a jedan od njih je i način funkcioniranja EU, o čemu se govori isključivo probranim riječima i ukazuje se na stvari koje ne mogu stvoriti nikakvu kontroverzu.

Kako je sama EU puna kontroverzi, dvostrukih mjerila i čudnovatog poimanja demokracije, evo malo informacija koje su, nažalost, "s druge strane" ...

10.01.2012. 13:16:38
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Arna
    10.01.2012. 20:23
    Hm, a želimo li živjeti u Europi kojom dominira Britanija? Ovaj tip nije slobodni mislilac, on je u službi Cityja, i britanske politike koja trenutno gubi u Europi, i to muči i njega i Camerona.
    Neke stvari jesu točne i loše, ali njegove nakane su vrlo očite - a to je ugroženost Britanije, i samo Britanije, od jake središnje Europe. Eto.
  2. avatar
    dam9
    11.01.2012. 10:51
    Točno! Potpuno se slažem s Arnom!
    Baš njih (britance) briga za tamo neku Hrvatsku...
    Njima je do njihovog interesa,a tu im smeta jaka srednja Europa.
Novi komentar
nužno
nužno