« Zagreb
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
AKCIJA

Motoristi organiziraju akciju darivanja krvi

Portal Motori.hr ove subote, 25. rujna organizira humanitarnu akciju darivanja krvi kojom i poziva na oprez u prometu

Motoristi organiziraju akciju darivanja krvi
Motoristi organiziraju akciju darivanja krvi (Shutterstock)
Više o

darivanje krvi

,

motoristi

,

motori.hr

,

zagreb-info

Moto portal "Motori.hr" organizira u subotu humanitarnu akciju darivanja krvi kojom svake godine otvori i zatvori moto sezonu te uputi apel za bolju sigurnost na cestama.

Događanje će započeti u 10 sati ispred HNK dijeljenjem letaka o promociji opreza u prometu i tiskovnom konferencijom. Već tradicionalna šesta akcija darivanja krvi motociklista održat će se u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu, u Petrovoj 3 u Zagrebu, od 11 do 13,30 sati.

"Akcijom pozivanja na oprez u prometu pokušavamo sačuvati čim više ljudskih života tijekom cijele moto sezone jer motoristi stradavaju u iznimno velikom broju. I sam početak ove sezone je obilježio velik broj smrtno stradalih, a neke od tih pogibija su bile iznimno grozne. Razlog više za akciju darivanja krvi, razlog više za pozive na oprez u prometu", ističu organizatori.

Cijeli program se provodi uz pomoć Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, terenske jedinice Crvenog križa te brojnih hrvatskih moto klubova.

Organizator očekuje veliki odaziv motorista kao i prethodnih godina kada je u akcijama sudjelovalo njih više stotina. (hina/metro-portal)

21.09.2010. 11:34:19
Novi komentar
nužno
nužno