« Hi-tech
objavljeno prije 3 godine i 1 mjesec
NOVOSTI

Moto G100 - mobitel 10. generacije G obitelji

Motorola je predstavila svoj Moto G 100, prvi uređaj u obitelji opremljen mobilnom platformom Qualcomm Snapdragon serije 8, koji će biti dostupan u Hrvatskoj u travnju

Moto G100
Moto G100 (Arhiva)
Više o

Moto G100

,

Motorola

Moto G 100 dolazi u dvije posebne boje - iridescent sky i iridescent ocean - koje se kao magijom mijenjaju svaki put kada svjetlost padne na uređaj pod drugim kutom.

Zaslon je Cinema Vision od 6.7 inča omjera 21:9, dok frekvencija osvježavanja od 90 Hz osigurava da vizuali budu glatki i bez ikakvog sjeckanja ili zastoja. Ovaj zaslon odlikuje 25 % većim rasponom boja i HDR certifikat. U gornjem lijevom dijelu zaslona nalaze se dva izreza za dvostruke prednje kamere: od 16 MP i ultraširokokutnu od 8 MP.

Kao jedan od prvih mobitela na svijetu koji upotrebljava najnoviju mobilnu platformu Snapdragon 870 5G, uz 8 GB radne memorije najnovije generacije i 128 GB interne flash za pohranu podataka i mogućnosti za proširivanje za 1 TB dodavanjem microSD kartice.

Funkcije Qualcomm Snapdragon Elite Gaming daju vam poboljšane opcije za podešavanje grafike i nenadmašnu brzinu, dok Motorolina posebna funkcija GameTime donosi aplikacije i alate koji dodatno poboljšavaju uživanje u omiljenim igrama, dok automatski podešavaju postavke mobitela kako vas dolazni pozivi i obavijesti ne bi ometali.

Sve te performanse zahtijevaju i snažnu bateriju, koja u ovom modelu je kapaciteta 5.000 mAh.

Motorola G 100 pruža i Wi-Fi 6 veze za moćne performanse i najbrži prijenos podataka na jednom Moto G uređaju.

Moto G 100 kompatibilan je s platformom Ready For koja je osmišljena kako bi oslobodila punu snagu uređaja i donijela gaming na veliki ekran.

To je dodatni nalet adrenalina, unaprijeđenu upotrebu videopoziva, obavljanje više zadataka istovremeno za maksimalnu produktivnost.

Moto G 100 kamere

Glavni senzor je rezolucije 64 MP ( f / 1,7 i 1/2 ″ senzorom) s tehnologijom Quad Pixel za 4x veću osjetljivost u uvjetima slabijeg osvjetljenja. Dual ultraširoke kamere, jedna naprijed, a druga sa stražnje strane omogućavaju vam da u kadar stavite 4x više prizora koji fotografirate za panoramske fotografije i selfije. Ostatak stražnjih kamera uključuje kameru s fiksnim fokusom od 2 MP za hvatanje dubine i ToF senzor.

Uz to, Macro Vision s ugrađenim svjetlosnim krugom približit će vas onome što slikate 5x bliže od standardnih objektiva kako biste uhvatili i najsitniji detalj - i to bez upotrebe posebnog objektiva.

Ali to nije jedini način za kreativnost s modelom G 100. Znamo da je stvaranje sadržaja u porastu i zato ovaj mobitel ima dvije nove funkcije koje iskustvo snimanja videozapisa podižu na potpuno novu razinu.

To je novi način rada Dual Capture koji vam dopušta da istovremeno snimate prednjom i stražnjom kamerom kako biste zabilježili sugovornika, ali i oslobodili vlogera koji čuči u vama.

I to nije sve. Nudi se audio zoom tehnologija koja koristi napredne mikrofone kako bi G 100 uhvatio audio subjekte, ali i filtrirao buku iz okoline za čistiji zvuk i profesionalniji rezultat.

Piše: Sanja Ledinek
28.03.2021. 10:01:00
Novi komentar
nužno
nužno