« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
KUPANJE DOZVOLJENO

Morski psi se povukli, Šar El-Šeik ponovo otvorio plaže

Početkom prosinca u nekoliko napada morskih pasa poginula je jedna njemačka turistkinja, a ozlijeđeno je još četvero ruskih i ukrajinskih kupača i ronilaca

Plaža u Šarm El-Šeiku
Plaža u Šarm El-Šeiku (Getty Images)
Više o

Egipat

,

morski pas

,

Šarm-el-Šeik

,

plaže

Plaže u popularnom egipatskom turističkom odredištu Šarm El-Šeiku ponovo su od nedjelje otvorene, nakon niza napada morskih pasa u kojima je jedna osoba izgubila život, a četiri su teško ozlijeđene. Egipatske vlasti odluku o otvaranju plaža donijele su nakon jačanja mjera sigurnosti, za koje će se brinuti policija i hoteli uz obalu. Tako su uspostavljene stalne morske patrole duž obale, a na plažama su podignuti visoki promatrački tornjevi s kojih će spasitelji dalekozorima promatrati morsku površinu. Turisti više neće smjeti plivati izvan za to predviđenih zona.

Početkom prosinca u nekoliko napada morskih pasa poginula je jedna njemačka turistkinja, a ozlijeđeno je još četvero ruskih i ukrajinskih kupača i ronilaca. Prije toga posljednji napad morskog psa na plažama u Egiptu zbio se 2004. godine. Egipatski ribari nedugo nakon napada ulovili su dva morska psa, duga sedam i osam metara i teška 150 i 250 kilograma. Pretpostavlja se da su morski psi došli blizu obale slijedeći brod koji je preko palube bacio ovčje meso. (hina/metro-portal)

13.12.2010. 10:00:00
Novi komentar
nužno
nužno