« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci
Zadar

Morske orgulje pod zaštitom

Policija preuzela videonadzor Morskih orgulja i Pozdrava suncu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vladimir Ivanov, CROPIX )
Više o

Morske orgulje

,

Pozdrav Suncu

Zadar: Policija preuzela videonadzor Morskih orgulja i Pozdrava suncu

Policijska uprava zadarska preuzela je danas videonadzor Morskih orgulja i Pozdrava suncu na zadarskoj rivi, o čemu su danas potpisali ugovor o poslovnoj suradnji zadarski gradonačelnik Živko Kolega i načelnik PU-a Anton Dražina.

Policija je u tu svrhu kupila nadzorne kamere i cijeli sustav vrijedan 160.000 kuna. Također Policijska uprava je odredila šest djelatnika koji će opsluživati taj sustav kako bi se spriječila vandalska oštećenja tih poznatih kulturnih-umjetničkih i turističkih znamenitosti na zadarskoj rivi.

Gradonačelnik Kolega je nakon potpisivanja ugovora rekao kako je grad Zadar bio na neki način prisiljen na tu mjeru zaštite, jer je, primjerice, Pozdrav suncu krhka i skupa investicija te se žele spriječiti daljnja oštećenja.

Naime, predstavnici PU-a izvijestili su kako su do sada prijavljena tri oštećenja solarnih ćelija na Pozdravu suncu. Načelnik PU-a Dražina rekao je da po zakonu jedino policija može nadzirati javne prostore.

Morske orgulje i Pozdrav suncu cijeli će dan nadzirati kamere i policajci koji će u postaji Prometne policije raditi na sustavu te će u slučaju oštećenja odmah izvijestiti najbližu ophodnju.

Nakon godinu dana s gradom će se razgovarati o proširenju videonadzora na još neke javne prostore u gradu, primjerice park Vladimira Nazora, Autobusni kolodvor i druge. (hina/metro-portal)

20.10.2008. 15:01:31
Novi komentar
nužno
nužno