« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
CIVILNO-VOJNO

MORH raspisao natječaj za stipendiranje studenata

Studenti će tijekom studija imati osiguranu stipendiju od najmanje 14.400 kuna godišnje, kao i osiguran posao o Oružanim snagama po završetku studija

(Wikipedia)
Više o

MORH

,

stipendije

,

Oružane snage RH

Ministarstvo obrane RH raspisalo je natječaj za stipendiranje studenata viših godina preddiplomskih i diplomskih studija, u akademskoj godini 2009./2010., a rok za podnošenje prijava je 1. veljače.

Riječ je o natječaju za program civilno-vojnog školovanja, priopćeno je iz MORH-a.

Tijekom studija kandidati će imati osiguranu stipendiju (najmanje 14.400 kuna godišnje), te osiguran posao u Oružanim snagama Republike Hrvatske po završetku studija.

Kandidati se nakon završenog civilnog školovanja upućuju na dragovoljno služenje vojnog roka i temeljnu časničku izobrazbu, te dobivaju čin poručnika. Nakon uspješno završenog školovanja obvezni su raditi u sustavu Oružanih snaga RH u trajanju dvostruko dužem od vremena stipendiranja.

Na natječaj se mogu javiti studenti viših godina, počevši od druge godine naviše, i to Sveučilišta u Zagrebu - Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Medicinskog fakulteta i Filozofskog fakulteta (studij psihologije).

Mogu se prijaviti studenti i Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu; Sveučilišta u Splitu - Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje i Medicinskog fakulteta; Sveučilišta u Osijeku - Medicinskog fakulteta, Filozofskog fakulteta (studij psihologije), Elektrotehničkog fakulteta i Građevinskog fakulteta te u Slavonskom brodu Strojarskog fakulteta; Sveučilišta u Rijeci - Filozofskog fakulteta (studij psihologije), Građevinskog fakulteta, Tehničkog fakulteta, Medicinskog fakulteta i Pomorskog fakulteta; Sveučilišta u Zadru - Filozofskog fakulteta (studij psihologije), Preddiplomskog studija brodostrojarstva i tehnologije pomorskog prometa te Preddiplomskog studija nautike i tehnologije pomorskog prometa.

Na natječaj se mogu javiti i studenti Veleučilišta u Karlovcu - Stručni studij mehatronike i Stručni i specijalistički diplomski studij strojarstva; Veleučilišta u Slavonskom Brodu - Stručni studij proizvodnog strojarstva; Veleučilišta u Varaždinu - Stručni studij elektrotehnike, smjer automatizacija, Stručni studij proizvodno strojarstvo i Stručni studij graditeljstvo; Veleučilišta u Velikoj Gorici - Stručni studij Održavanje zrakoplova, Stručni studij Održavanje motornih vozila i Stručni studij pirotehnologije.

Informacije u vezi s natječajem mogu se dobiti na internetskoj stranici www.morh.hr i u Personalnoj službi MORH-a na telefone 01/4568 767 i 01/4567 545. (hina/metro-portal)

12.01.2010. 19:40:31
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    danijel
    04.01.2014. 11:55
    Da li se mogu upisati u morh program kao konobar?
Novi komentar
nužno
nužno