« Fun
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci
hm?

Molimo turiste da ne ližu tunu - Hvala.

Ok, zanimljivo vam je, ali nakon što ju vi izgrlite nitko ju neće kupiti!

Fotografija vijesti
Više o

turisti

,

ljubljenje tuna

,

turistička atrakcija Japana

,

tuna

Zna se da turisti diljem svijeta svašta rade, a domaći trpe, ali Japanci su nakratko bili odlučili reći ne lizanju tuna.

Očajni zbog te turističke bezobraštine, tokijski trgovci ribom zabranili su ulazak posjetiteljima na veoma popularnu destinaciju, ranojutarnju dražbu tune u jednoj od najvećih svjetskih ribarnica.

Zabrana je uvedena tijekom novogodišnjeg razdoblja, ali je prošli tjedan ipak ukinuta. Sad kad turisti opet smiju do riba, nastavlja se rasprava o tome smije li im se vjerovati.

"Shvaćamo da je prizor stotina smrznutih tuna jedinstven i da je stranim turistima zanimljiv, ali oni moraju shvatiti da burza ribe Tsukiji nije zabavni park", kaže Yoshiaki Takagi, zamjenik direktora burze.

Među neposrednim povodima za zabranu ulaska bio je i incident u kojem je jedan pripiti Britanac polizao glavu smrznute ribe i pomazio je po škrgama, a sve je snimila japanska televizija. Druga dvojica turista vozikala su se na paleti kojom se služe veletrgovci.

"Tuna je veoma skupa riba", kaže Takagi. "Jedna može stajati i više od 11 tisuća dolara (više od 60 tisuća kuna), ali turisti ih žele dodirnuti, a neki ih čak i grle", potužio se. (hina/metro-portal)

27.01.2009. 13:38:37
Novi komentar
nužno
nužno