« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
LONDONSKI SASTANAK

Moguć povrat ukupnog duga Dubai Worlda

Dubai je u London poslao rođaka vladara emirata kako bi s britanskim političkim i financijskim dužnosnicima razgovarali o problemu zaduženosti posrnule tvrtke

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Dubai

,

Dubai World

,

povrat duga

,

Ahmed bin Said al-Maktoum

Visoki dužnosnici emirata Dubai otputovali su u London na pregovore s kreditorima o mogućoj otplati povratu cjelokupnog duga posrnulih podružnica grupacije Dubai World, prenosi list The National, pozivajući se na izvore bliske tome sastanku.

Prema pisanju tog lista, delegacija Dubaija je s financijskim čelnicima u Londonu razgovarala o otplati svih bankovnih zajmova u cijelosti kao o srednjoročnoj mogućnosti.

Dubai je u London poslao rođaka vladara tog emirata šeika Ahmeda bin Saida al-Maktouma, čelnika dubajskog Glavnog fiskalnog odbora, i njegovog zamjenika Muhameda al-Šajbanija, kako bi s britanskim političkim i financijskim dužnosnicima razgovarali o problemu zaduženosti tvrtke Dubai World, koja je prošli mjesec zatražila šestomjesečni moratorij na otplatu dugova kako bi se omogućilo restrukturiranje dijelova te grupacije.

"Jasno su signalizirali da postoji niz opcija koje vlada Dubaija smatra ostvarivima i poželjnima za Dubai World a vraćanje svih dugova jedna je od njih", kazao je jedan sudionik toga sastanka koji je želio ostati anoniman.

Ukupni dugovi podružnica Dubai Worlda koje će biti restrukturirane iznose 22 milijarde dolara, nakon što je građevinska podružnica te grupacije Nakheel uspjela dogovoriti plaćanje 4,1 milijarde dolara obveznica koje su dospjele na naplatu prošli tjedan.

Vrijednost zajmova banaka procjenjuje se na više od polovice toga iznosa, a izloženost britanskih banaka u Dubai Worldu na više od pet milijardi dolara. (hina/metro-portal)

21.12.2009. 13:07:08
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    21.12.2009. 14:50
    to čudovište nije profitabilno i ovakvo 'spašavanje' samo odgađa njegovu neumitnu sudbinu: propast :-P
Novi komentar
nužno
nužno