« Sport
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
Dinamo

Modrić: Ljeto idealno za odlazak

Kapetan Dinama obratio se javnosti prvi put od kada je saznao da mora ostati u Maksimiru do zime 2009.

MODRIĆ je ponovio kako ne želi ugovor od 2 milijuna eura
MODRIĆ je ponovio kako ne želi ugovor od 2 milijuna eura (NENAD DUGI/CROPIX)
Više o

Dinamo

,

Luka Modrić

,

Zdravko Mamić

‘TRENUTAČNA je odluka kluba da ostajem do zime, ali vidjet ćemo, nadam se da ću otići već na ljeto, najkasnije nakon Europskog prvenstva volio bih otići u jaču konkurenciju', rekao je Luka Modrić, kapetan nogometaša Dinama u tom toliko očekivanom, prvom obraćanju javnosti nakon odluke izvršnog dopredsjednika kluba Zdravka Mamića i sportskog direktora Zorana Mamića da ga u ovom prijelaznom roku, koji završava 31. siječnja, neće prodati. Modrić se točno u 12 sati nasmiješen pojavio pred novinarima u Maksimiru.

Tko je najviše zagrizao?
Između redaka može se naslutiti koji su klubovi bili najviše zagrizli za Modrića i bili spremni najviše platiti. Od engleskog Chelseja, kojem hitno treba vezist zbog odlaska Essiena i Mikela na Afričko prvenstvo i blizu je kupovine Slovaka Hamšika, te Valencie, u kojoj Koeman provodi čistku i umjesto Modrića je za 18 milijuna eura već kupio Banegu.

Kako ste se osjećali kada su vam braća Mamić 29. prosinca rekla da nema ništa od prodaje?

- Prvo sam bio iznenađen odlukom kluba, jer sve se pripremalo za moj odlazak i bio sam siguran da ću otići. Bilo mi je i malo žao što ostajem, no danas je drukčije. Nakon što sam sagledao svoju situaciju, mogu reći da nisam razočaran odlukom i nisam nesretan što ostajem, jer Dinamo je moj klub. Dapače, sretan sam što ću kao kapetan podići pokal za prvaka i, nadam se, pobjednika Kupa. Ali, da sam tada bio iznenađen, bio sam!

Možete li otkriti koji su klubovi bili zagrizli?

- Ne bih o tome, jer se nije ništa dogodilo. No, bilo ih je.

S kolikim ćete motivom nastaviti igrati u HNL-u, koji ste prerasli?

- Ja sam profesionalac, imat ću motiva čak i više nego dosad, bez obzira na kvalitativnu razinu HNL-a. Motivira me reprezentacija, nastup u Austriji i Švicarskoj, dakle na proljeće će mi motiv biti jako velik.

Hoćete li moći dovoljno napredovati u domaćoj konkurenciji?

- Ne znam mogu li u Hrvatskoj napredovati, više bih napredovao u inozemstvu, ali činjenica je da ću imati više vremena za treninge i ispravljanje nedostataka.

Nisam povrijeđen, samo sam bio iznenađen. Klub je odlučio da s obzirom na ponude još nije vrijeme za moj transfer i ja tu odluku poštujem, iako sam ja htio drugačije."
LUKA MODRIĆ
kapetan Dinama

Jeste li s Mamićima postigli čvrsti dogovor, koliko ćete ostati u Dinamu? - Trenutačna je odluka kluba do zime, znači zimskog prijelaznog roka u siječnju 2009, ali vidjet ćemo. Nadam se da ću otići već na ljeto, najkasnije nakon Eura.

Zdravko Mamić je prvo spominjao da vam nudi 3,000.000 eura, zatim 2,000.000. Vi ste već izjavili da bi vam bilo neugodno pojaviti se u svlačionici s višestruko vrednijim ugovorom od ostalih igrača.

- Rekao sam da ne želim toliki novac, tako i dalje mislim. Iako ne mislim da bi me suigrači drugačije gledali, treba biti iskren i reći da bi to bila prevelika primanja za hrvatske razmjere. Doista bih se glupo osjećao s takvim ugovorom.

Piše: JL
09.01.2008. 20:46:00
Novi komentar
nužno
nužno