« Televizija
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
DISCOVERY

Moderni lovci na blago

Pobunjeničko zlato na programu Discovery Channela možete pratiti ponedjeljkom u 21:00

Moderni lovci na blago imaju uspjeha
Moderni lovci na blago imaju uspjeha (Discovery Channel)
Više o

Discovery Channel

,

Pobunjeničko zlato

Ovdje nije riječ o junacima avanturističkih filmova, već o ljudima čiji je životni poziv lov na davno izgubljeno ili skriveno blaga. Discovery Channel prati te moderne pustolove i njihova otkrića, poput trenutno aktualne potrage za nacističkim vlakom punim zlata u Poljskoj.

U SAD-u je Discovery Channel pratio ekipu koja je tražila blago konfederacijske riznice. Naime, nakon završetka Građanskog rata 1865., predsjednik Konfederacije Jefferson Davis pobjegao je iz Richmonda u Virginiji sa sadržajem konfederacijske riznice: zlatom i srebrom čija se vrijednost procjenjuje na 20 milijuna dolara.

Šest tjedana kasnije Davis je uhvaćen, no blago je nestalo. U posljednjih 150 godina mnogi su tražili nestalo blago, no uz više od 800 km željezničkih pruga, prašnjavih cesta i riječnih tokova koje treba istražiti, nitko još nije uspio razriješiti jedan od najzanimljivijih američkih misterija.

U novoj sezoni pratimo sedam iskusnih lovaca na blago, od kojih svaki ima vlastite strasti i opsesije, a udružili su se kako bi otkrili kojim su putem Davis i blago putovali. Prokopat će kroz povijest, legende i lokalne glasine kako bi saznali što se doista dogodilo s nesta­lim pobunjeničkim zlatom.

Pobunjeničko zlato na programu Discovery Channela možete pratiti ponedjeljkom u 21:00

25.01.2016. 17:19:00
Novi komentar
nužno
nužno