« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
POTPIS MINISTRA

Mljekari ipak ne idu traktorima u Zagreb

Prosvjeda neće biti jer je Hrvatski savez udruga proizvođača mlijeka prihvatio zaključke sa sastanka s ministrom Čobankovićem

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Sandra Šimunović/Cropix )
Više o

prosvjed

,

traktor

,

Petar Čobanković

,

mljekari

,

Igor Rešetar

,

Mladen Šolčić

Mljekari u ponedjeljak neće krenuti traktorima prema Zagrebu u prosvjede, izjavio je predsjednik Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka Igor Rešetar nakon današnjeg sastanka u Sesvetama s članovima svoje udruge.

Hrvatski savez udruga proizvođača mlijeka prihvatio je zaključke s jučerašnjeg sastanka s resornim ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem i provjeda neće biti, kazao je Rešetar.

I potpredsjednik Saveza udruga hrvatskih proizvođača mlijeka Mladen Šolčić je potvrdio kako nema razloga za prosvjed te kako su na jučerašnjem sastanku dogovoreni maksimumi koji su su u ovom trenutku bili mogući.

Kao jamstvo da će se jučerašnji dogovor poštovati Šolčić navodi potpis ministra Čobankovića.

Na jučerašnjem sastanku proizvođača mlijeka i ministra Čobankovića dogovorena je zaštitna cijena mlijeka od 2,40 kuna po litri za standardnu kvalitetu, što će se primjenjivati do 30. lipnja. Dogovoreno je i da se razmotre svi kreditni zahtjevi za investicije u mljekarstvu koji su predani do 25. studenog prošle godine.

Zahtjevi koji udovoljavaju uvjetima bit će proslijeđeni HBOR-u koji će ih razmotriti i oni koji prođu bit će financirani.

Kada je riječ o legalizaciji postojećih farmi te pratećih objekata za proizvodnju mlijeka izgrađenih nakon 1968. godine, dogovoreno je da Ministarstvo poljoprivrede s Ministarstvom zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva formira zajedničko povjerenstvo koje će pomoći stvoriti pretpostavke za legalizaciju tih objekata.

Na sastanku je dogovoreno i da će Ministarstvo poljoprivrede Vladi uputiti prijedlog da se poljoprivredni proizvođači u ovoj godini zbog teških uvjeta poslovanja oslobode plaćanja zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta. Također je razmotreno i pitanje korištenja plavog dizela te su utvrđene potrebite količine plavog dizela za određene segmente proizvodnje. (hina/metro-portal)

27.02.2010. 17:48:32
Novi komentar
nužno
nužno