« Biznis
objavljeno prije 9 godina
DOĐITE

Mladi nezaposleni četvrti put odlučni: želim posao!

Svaki polaznik radionica može pronaći nešto za sebe što će mu omogućiti da se u budućnosti lakše nosi sa svojom nezaposlenošću i povećati izglede da pronađe posao

Naučite kako pronaći posao
Naučite kako pronaći posao (Arhiva)
Više o

radionice

,

besplatne radionice

,

pronalaženje posla

Započeo je 4. ciklus besplatnih radionica za mlade nezaposlene "Think Outside the Box!", koji je nastao u okviru projekta želim posao! Centra za savjetovanje, edukaciju i osobni razvoj PsihoPLANET. U ovom ciklusu radionica voditeljicama pridružilo se osmero mladih s područja grada Zagreba, koji će tijekom šest tjedana, svakog utorka dolaziti podijeliti svoju priču te se osnažiti i pripremiti za aktivno traženje zaposlenja.

Projekt želim posao! nastao je na inicijativu Marianne Martinuš (39) koja je u periodu od 2009. do 2013. i sama bila prisiljena četiri puta tražiti novo radno mjesto. Još se dobro sjeća tog turbulentnog perioda i svih izazova s kojima se trebala nositi u situaciji kada je tražila posao:

"Pritisak kada tražiš posao je velik, pogotovo ako se radi o tvojoj egzistenciji. No nije to jedini izazov s kojim se susrećeš kada si nezaposlen. Biti nezaposlen dok većina tvojih prijatelja i poznanika radi često pokrene raznovrsne neugodne osjećaje u tebi. Jedan od ciljeva naših radionica je stvoriti prostor gdje mladi mogu podijeliti svoje strahove i osjećaje vezane za svoju nezaposlenost. Dosadašnje iskustvo i povratna informacija naših polaznika iz proteklih radionica su nam potvrdili koliko je to važno", kaže Marianne.

Selekciju smatra izuzetno važnim procesom koji omogućuje pronalazak kandidata koji ne samo svojim znanjima i vještinama, već i motivacijom i osobinama odgovara potrebama organizacije koja traži novog djelatnika. Tijekom selekcije se često susreće sa zamolbama i životopisima kandidata koji ne znaju kako ih pravilno napisati. "Stižu mi životopisi i zamolbe bez osnovnih podataka o kandidatima i bez jasne strukture. Na taj si način kandidat znatno smanji izglede da će biti pozvan na razgovor. Kako da ga se odlučim pozvati ako se nije prezentirao na način da mogu stvoriti sliku o njegovom znanju i vještinama? A upravo prezentacija sebe, svojeg iskustva, znanja i svojih vještina je smisao zamolbe i životopisa. Stoga smatram da je vrlo važno raditi na edukaciji mladih i naučiti ih kako se pišu zamolbe i životopisi", objašnjava Marianne.

Radionice su kombinacija kreativnih vježbi, iskustvenog rada i edukacije. Na taj način svaki polaznik može pronaći nešto za sebe što će mu omogućiti da se u budućnosti lakše nosi sa svojom nezaposlenošću i povećati izglede da pronađe posao. Voditeljice radionica završavaju edukaciju iz gestalt psihoterapije.

Sljedeći ciklus besplatnih radionica započinje u jesen 2015. Oni koji ne žele tako dugo čekati mogu se prijaviti na besplatno karijerno savjetovanje. Sve informacije za prijavu mogu se pronaći na internet stranicama udruge PsihoPLANET www.psiho-planet.com i na Facebook stranici https://www.facebook.com/pages/%C5%BDelim-posao/949684281708668?ref=hl.

Medijski pokrovitelj projekta je posao.hr, a Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport grada Zagreba sufinancira projekt.

22.05.2015. 09:36:00
Novi komentar
nužno
nužno