« Kultura
objavljeno prije 4 godine i 1 mjesec
OSVRT

Mladen Žunjić – Ljepota leptira

Na jednom od novijih ciklusa autor se posvetio motivima sunčanih zraka koje nježno prekrivaju suptilne boje krila leptira i njihovo lagano, jedva primjetno treperenjem uz gotovo nečujan šum

Mladen Žunjić
Mladen Žunjić (Miroslav Pelikan)
Više o

slikarstvo

,

Miroslav Pelikan

,

Mladen Žunjić

,

osvrt

Slikarski svijet Mladena Žunjića vrlo je raznolik, s mnoštvom motiva, uglavnom na velikom formatu platna, u ulju, u akrilu, gibak, izrazito pokretan, sve uz obilje boje, rasplamsane i razbuđene, gotovo do samih granica kontrole, izazovan i razigran, ozbiljan i upozoravajući jer njegovi karakteristični oblici, koji žive unutar vlastitih, osobnih imaginacija, vječno su nezadovoljni, svojim pozicijama i uvijek traže nešto drugo, nešto novo,nešto drugačije...

Na jednom od novijih ciklusa autor se posvetio motivima sunčanih zraka koje nježno prekrivaju suptilne boje krila leptira i njihovo lagano, jedva primjetno treperenjem uz gotovo nečujan šum.

Kao da su se leptiri sklonili, pobjegli ispred nepoznatih opasnosti i ponijeli sa sobom, na svojim krilima svu boju svijeta i podarili je suncu.

Kratkotrajnost, samo trenutak ljepote, zaustavljena prolaznost, časak koji se pamti cijeli život, posebno ga se prisjećamo kada nas nevolja pritisne?

Ili skrivena stvarnost koju rijetko ili gotovo nikada ne opažamo?

Mladen Žunjić s ovim je ciklusom potvrdio svoje visoke mogućnosti, kontinuirano slikajući i stvarajući značajan opus.

Njegov osebujni i prepoznatljivi kolor i ovom je prigodom došao do punog izražaja.

Uz vrlo profinjen izbor motivike i iznimna slikarska nadahnutost, Žunjićeve su ključne karakteristike.

Piše: Miroslav Pelikan
03.04.2020. 10:01:00
Novi komentar
nužno
nužno