« Kultura
objavljeno prije 5 godina
OSVRT

Mladen Žunjić izlaže izbor radova u sjedištu HEP-a u Zagreb

Apstrakcije na velikim formatima slikara Mladena Žunjića doista su uzbuđujuće i nikoga ne ostavljaju ravnodušnim

Mladen Žunjić
Mladen Žunjić (Miroslav Pelikan)
Više o

izložbe

,

Miroslav Pelikan

,

Mladen Žunjić

,

osvrt

Mladen Žunjić, slikar i suvremeni hrvatski likovni umjetnik na samom početku svibnja predstavio se je s novom trotjednom izložbom, FRAGMENTI CIKLUSA, izborom iz kompleksnog novijeg opusa.

Riječ je o desetak radova, ulja i akrila na platnu velikog formata, u zagrebačkom sjedištu HEP-a u Ulici grada Vukovara.

Žunjić je izložio niz novih slikarskih situacija i rješenja na formatima od jednog metra do metra i trideset s već prepoznatljivim motivima, složenim temama nefigurativnog imaginarnog svijeta, tijela u neprestanom gibanju, volumenima koji pršte energijom uz iznimno snažan kolorit, eruptivan, prodoran.

Možemo i reći kako iz Žunjićevih slika teku, sijevaju ili plamsaju silni energetski pravci, neprekidno, raznoseći u svim pravcima svoje simbolične poruke.

Žunjićevo slikarstvo i ovim odabirom radova potvrđuje ispravnost autorovog trnovitog ustrajnog slikarskog istraživanja, kontinuiranog i nezaustavljivog.

Žunjićeva iskrena odanost boji i njezinim moćima, fascinantna je jer umjetnik nimalo ne skriva svoje emocije kada je kolor u pitanju.

Apstrakcije na velikim formatima slikara Mladena Žunjića doista su uzbuđujuće i nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Za očekivati je uskoro prezentiranje većeg i ozbiljnog izbora iz doista obilnog i složenog opusa Mladena Žunjića, na izložbi koja bi cjelovitije i još jače potvrdila vrijednosti njegovog slikarskog opusa.

Piše: Miroslav Pelikan
08.05.2019. 10:01:00
Novi komentar
nužno
nužno