objavljeno 29.09.2010. 19:02:01
PO KRATKOM POSTUPKU

Mladen Barišić razriješen svih dužnosti

Barišić je bio i u skupštini Agencije za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama te u Povjerenstvu za suzbijanje sive ekonomije

Mladen Barišić razriješen svih dužnosti
Mladen Barišić razriješen svih dužnosti (Cropix)

Na današnjoj zatvorenoj sjednici Vlada RH je razriješila Mladena Barišića dužnosti državnog tajnika Ministarstva financija i ravnatelja Carinske uprave u Ministarstvu financija, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

Privremenom ravnateljicom Carinske uprave u Ministarstvu financija do okončanja postupka imenovanja na temelju provedbenog javnog natječaja imenovana je Vesna Kadić Komadina.

Također, Mladen Barišić je razriješen dužnosti člana Skupštine Agencije za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama d.o.o. te s dužnosti člana Povjerenstva Vlade RH za suzbijanje sive ekonomije, navodi se u priopćenju.

Mladen Barišić uhićen je jutros u 7 sati u Zagrebu, nakon čega je policija pretražila njegov dom i ured u Carinskoj upravi u Humboldtovoj ulici.

USKOK Barišića tereti za udruživanje radi počinjenja kaznenih djela, protuzakonito posredovanje i poticanje na zlouporabe položaja i ovlasti u slučaju "Fimi media".

Barišić je poslijepodne priveden u sjedište USKOK-a na ispitivanje. Policijskim vozilom u sjedište USKOK-a u Gajevoj ulici doveden je nešto prije 18 sati, a ubrzo su stigla i dvojica njegovih odvjetnika Ante Madunić i Rajko Mlinarić. (hina/metro-portal)

29.09.2010. 19:02:01
http://m.metro-portal.hr/mladen-barisic-razrijesen-svih-duznosti/48940/