« Fun
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca

Mlade Njemice dale bi dečka za internet

Izbor između dečka i auta ili mobitela i pristupa internetu je težak, ali tehnologija pobjeđuje.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Njemačka

,

CeBIT

,

tehnološka ovisnost

,

mlade Njemice

,

veza ili internet

,

Hanover

,

WorldWideWeb society

,

August-Wilhelm Scheer

,

Webciety

Njemačke dvadesetgodišnjakinje bez suza bi "nogirale" dečka i riješile se auta kad bi morale birati između njih i pristupa internetu i mobitela, pokazala je anketa.

Anketa njemačkog Bitkoma pokazala je da bi 84 posto ispitanica u dobi od 19 do 29 godina radije bilo bez partnera i automobila nego se odreklo pristupa webu. Život bez mobitela nezamisliv je za 97 posto ispitanica tog uzrasta.

Ipak, predsjednik Bitkoma August-Wilhelm Scheer rekao je da to ne znači da je "internet anoniman medij koji vodi prema društvenoj ravnodušnosti".

Jedna od glavnih tema ovogodišnjeg sajma tehnologije CeBit u Hanoveru je, kako kažu organizatori, "Webciety", odnosno "WorldWideWeb society".

Bitkom kaže da je ispitano 1000 osoba te da je svaka druga anketirana osoba rekla da je stekla prijatelje zahvaljujući chat forumima i internetskim zajednicama. Oko osam posto kaže da su našle novog partnera zahvaljujući internetu.

"Uz pomoć interneta stvaraju se stvarni odnosi i on ne rezultira autizmom i dehumanizacijom", rekao je Scheer, koji priznaje da postaje nervozan kad na godišnjem odmoru nema pristup internetu.

Ipak, kaže Scheer, u Njemačkoj postoji digitalna podjela koju se mora premostiti.

"Postoje razlike i to kod osoba starijih od 50 godina", kaže Scheer.

Način na koji se ljudi u četrdesetima služe internetom ne razlikuje se mnogo od načina na koji se njime služe dvadesetgodišnjaci, ali su razlike velike ako se uspoređuju s ljudima starijim od 50.

"Jedan od najvećih izazova današnjega društva je osigurati da se sve dobne skupine osjećaju jednako dobro u pogledu interneta", dodao je na kraju Scheer. (hina/metro-portal)

05.03.2009. 19:42:06
Novi komentar
nužno
nužno