« Spektakli
objavljeno prije 7 godina i 2 mjeseca
SPEKTAKLI

Mjuzikl Cats oduševio rasprodanu Arenu Zagreb

"Mačke" su, uz mjuzikle "Isus Krist Superstar", "Fantom iz opere", te "Evita", najpoznatije glazbeno scensko djelo legende mjuzikla Andrewa Lloyd Webbera

Rasprodana Arena je uživala
Rasprodana Arena je uživala (Arhiva)
Više o

Arena Zagreb

,

mjuzikl Cats

Gostovanje slavnog mjuzikla Cats Andrewa Lloyda Webera u srijedu u Areni Zagreb pretvorilo je na nekoliko sati glavni grad Hrvatske u svjetsko kulturno središte, oduševivši zagrebačku publiku moćnom glazbom jednog od najuspješnijih suvremenih skladatelja, u izvedbi i originalnoj produkciji londonskog West Enda.

Cats su, uz mjuzikle Isus Krist Superstar, Fantom iz opere, te Evita, najpoznatije Lloyd Webberovo glazbeno scensko djelo i jedan od najslavnijih mjuzikala svih vremena. Nastale prema književnom predlošku T.S. Eliota "Old Possum's Book of Practical Cats" iz 1939., od prve izvedbe na londonskom West Endu 1981., te 1982. na newyorškom Broadwayu, "Mačke" su postale jedna od najuspješnijih glazbenih predstava ikad i četvrti najdugovječniji mjuzikl u povijesti i Broadwaya i West Enda.

U Zagreb je došla originalna westendska produkcija obnovljena samo za turneju, na kojoj je okupljena ista kreativna ekipa pod redateljskom palicom Trevora Nunna. Nagrađivani mjuzikl "Mačke" su dobile niz nagrada, uključujući čak sedam nagrada Tony za najbolji mjuzikl i nagradu Grammy više je puta obišao svijet, preveden je na više od 20 jezika, a godine 1998. dobio je i svoju televizijsku filmsku inačicu.

Prvo gostovanje u Hrvatskoj nezaboravnih mačjih likova, koje je dosad vidjelo više od 73 milijuna ljudi u preko 30 zemalja svijeta. Ono što je zagrebačka publika u srijedu dobila pravi je komercijalni westendski show, bogate produkcije, fantastičnih efekata i u izvedbi vrhunskih interpreta, u spektakularnoj glazbenoj predstavi kakvu nemamo toliko često prilike vidjeti.

23.03.2017. 16:01:00
Novi komentar
nužno
nužno