« Biznis
objavljeno prije 2 mjeseca i 14 dana
TURIZAM

Mjesec turizma u listopadu

Listopad će ove godine biti "Mjesec hrvatskog turizma" u sklopu čega će se turistima koji se tada zateknu u Hrvatskoj omogućiti do 50 posto povoljniji boravak i korištenje turističke ponude i usluga u cijeloj zemlji

Cijene će biti sjajne
Cijene će biti sjajne (Arhiva)
Više o

turizam

,

listopad

,

mjesec turizma

Taj je zajednički projekt Ministarstva turizma i sporta i HTZ-a trenutno u fazi pripreme, a sve važne informacije ići će kroz kampanju HTZ-a, najavljuje Staničić, podsjećajući na vrlo dobre rezultate prošlogodišnjeg projekta "Tjedan odmora vrijedan", kojemu je "Mjesec hrvatskog turizma" svojevrsna nadogradnja.

"Motivirani željom da produžimo sezonu što je moguće više, ali i uvažavajući prijedloge korisnika s jedne i pružatelje usluga s druge strane, odlučili smo, zajedno s Ministarstvom turizma i sporta kroz cijeli listopad omogućiti do 50 posto povoljniji boravak domaćim i stranim turistima. Tijekom konzumacija usluga važno će biti pridržavati se propisanih epidemioloških mjera koje će tada biti na snazi i ponašati se odgovorno", naglašava Staničić.

Za jesen najavljuje i drugi val kampanje za domaće turiste "Doživi domaće. Istraži ruralnu Hrvatsku!", koja je pokrenuta ove godine s ciljem poticanja domaćeg turističkog prometa kroz upoznavanje ruralnih destinacija.

"U drugom valu te kampanje promovirat ćemo dodatna četiri tematska destinacijska videa, koji su u izradi, i kojima će se nastojati približiti ruralna turistička ponuda, a u tijeku je i kampanja za domaće turiste posvećena cikloturizmu "Bicikliraj, istraži i uživaj!" i fokusiranu na EuroVelo 8 rutu, koja kao dio EU projekta obuhvaća cijelu hrvatsku obalu, od Istre do Dubrovnika", kaže Staničić.

Vjeruje da će sve to potaknuti turiste da iskoristiti jesen za kratki odmor po popularnim cijenama, a domaće i dodatno da još više otkrivaju Hrvatsku na zanimljiv, zdrav i održiv način, te da će se time njihovih dosadašnjih 10,6 milijuna noćenja ove godine povećati.

13.09.2021. 13:41:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    13.09.2021. 14:54
    Listopad dobar za kupanje
Novi komentar
nužno
nužno