« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
DMITRIJ MEDVEDEV

Mjere protiv terorizma moraju biti tvrde, oštre i preventivne

Ruski predsjednik stigao je u iznenadan posjet Dagestanu i obećao oštre, tvrde mjere protiv terorista

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

borba protiv terorizma

,

Dmitrij Medvedev

"Popis mjera u borbi protiv terorizma mora biti proširen. Ne samo da te mjere moraju biti djelotvornije, već moraju biti tvrde, oštre i preventivne", rekao je nakon dolaska u Mahačkalu, glavni grad Dagestana. "Treba ih kazniti", rekao je Medvedev na sastanku s čelnicima regija sjevernog Kavkaza, među kojima su Dagestan, Ingušetija i Čečenija, prenio je AFP.

Dvije su osobe ubijene na sjeveru Dagestana u pokrajini Kasavjurt u četvrtak, a u dva samoubilačka napada eksplozivom u srijedu u dagestanskom gradu Kizliaru poginulo je 12, a 29 osoba je ozlijeđeno.

Atenati u Dagestanu dogodili su se pošto je u ponedjeljak u napadima u moskovskoj podzemnoj željeznici ubijeno 39 osoba, za koje su odgovornost preuzeli čečenski pobunjenici.

Ponovno izbijanje nasilja s Kavkaza dogodilo se desetljeće pošto je Kremlj završio drugi rat protiv čečenskih boraca za neovisnost, podsjeća Reuters.

Čečenski pobunjenički vođa Doku Umarov u video poruci rekao je da je nasilje naredio kako bi se osvetio premijeru Vladimiru Putinu za njegovu politiku prema sjevernom Kavkazu. (hina/metro-portal)

01.04.2010. 16:21:01
Novi komentar
nužno
nužno