« Spektakli
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
DEBAKL?

Mižerja mizerno prošla na Eurosongu

I četvrtu godinu za redom ne uspijevamo pronaći dovoljno trash pojavu koja bi dovukla Hrvatsku u finale Eurosonga

Dečki super pjevaju, ali to je sve
Dečki super pjevaju, ali to je sve (Screenshot YouTube)
Više o

Eurosong

,

polufinale

,

finale

,

Mižerja

,

Klapa s mora

Mižerja, hrvatski adut za Eurosong utopio se u moru loših rezultata koje zadnjih godina redovito postižemo na najvećoj paradi besmislenog kiča u Europi.

Klapu s mora su već dovoljno popljuvali europski mediji prije samog natjecanja da to mi ne moramo ovdje napraviti, no HTV se mora zamisliti oko igara i igrica koje se svake godine pletu oko Dore.

Zadnje je desetljeće prilično frustrirajuće za one koji su navikli da hrvatske pjesme u finalima zarađuju dosta bodova, a ovakav način odabira pokazao se potpuno nedoraslim, preciznije, svaka od varijanti izbora koje HTV mijenja svake godine ne bi li ipak možda provukao nekog u finale.

Novi sustav glasanja također ne odgovara balkanskom mentalitetu, pa su tako izletili i Slovenci, Srbi i Crnogorci koji su bili s nama na prvoj polufinalnoj večeri.

Trash se nastavlja drugom polufinalnom i finalnom večeri, a HTV će to nemilice prenositi iako su naši izletjeli.

15.05.2013. 09:41:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Nikola
    15.05.2013. 11:14
    Ma mi smo bli za 10-ku! Zašto mislite da je recept za plasman trash?Pa ni Slovenija ni Crna gora sa svojim trashom nisu upali u finale. Mislim da plasman nema veze toliko ni sa samom koreografijom. Kakvu je to koreografiju imala nizozemska pjesma koja je prošla u finale? Nikakvu. Bitna je pjesma i cjelokupna energija izvedbe. Naši su bili odlični i što više gledam nastup, sve više mi nije jasno zašto nismo prošli dalje. Također, ako se rezultati dobiju zbrojem glasova žirija i gledatelja, ok, ali to je po meni vrlo manipulativno. Mislim, gdje je taj žiri? Oni rade iz sjene, a bilo bi lijepo da se ubuduće oglase. Ako žiri stvarno zna i pošteno radi svoj posao, kako to da nije prošla ni Austrija - pjesma odlična i odlično otpjevana? S druge strane, jedna poprilično dosadna, izlizana i ništa posebno otpjevana ruska pjesma ulazi u finale. Naravno, jer ruski projektili stoje na čekanju.:-) Mislim da su ovdje nestručnost i politika do kraja uzeli maha, i Eurosong može promijeniti ime u Politicsong. Eto. Našima svaka čast, predstavili su nas uistinu u najboljem svjetlu. Bravo & želim vam uspješan koncert u četvrtak! Pozdrav svima iz Splita! :)
Novi komentar
nužno
nužno