« Iza ogledala
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
O čemu je riječ?

Misteriozno spiralno svjetlo uzbunilo stanovnike Norveške

POGLEDAJTE VIDEO - Svjedoci su pojavu usporedili s doista svačime, od ruske rakete pa do meteora, premda nitko još nije povukao paralelu s NLO

Misteriozno spiralno svjetlo
Misteriozno spiralno svjetlo (Daily Mail)
Više o

Norveška

,

svjetlo

,

spirala

Fenomen je počeo kada se svjetlo pojavilo iza planine, a zatim je krenulo cirkulirati. U samo par sekundi, ogromna spirala prekrila je cijelo nebo. Zeleno plavo svjetlo trajalo je 10 do 12 minuta, a zatim potpuno nestalo.

Norveški meteorološki institut preplavili su brojni pozivi vezani za porijeklo ove pojave. Astronomi pak tvrde kako nije povezana s aurorom ili polarnim svjetlom, koje je inače često u tim krajevima.

Astronom Knut Jørgen Røed Ødegaard izjavio je kako nikad nije vidio nešto nalik tome. ˝Prva misao mi je bila da se radi o meteoru, međutim trajalo je predugo. Možda je riječ o ruskoj raketi, no ne mogu garantirati.˝

Zračna kontrola iz Tromsa tvrdi kako je svjetlo trajalo predugo da bi bilo astronomski fenomen. Istraživač Truls Lynne Hansen je pak uvjeren da je uzrok svjetla raketa. Izjavio je norveškim medijima da je raketa najvjerojatnije izgubila kontrolu te eksplodirala. Spirala je rezultat svjetla koje se reflektiralo zbog nedostatka goriva.

09.12.2009. 17:13:43
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    09.12.2009. 18:10
    postoji još jedan snimak gdje snimatelj zumira na objekt i tamo se vidi da je raketa, tojest dio rakete sa gorivom koji se obrće oko sebe dok ne ostane bez goriva... na fotografiji u ovom članku se vidi tipičan efekt koji nastaje prilikom dugačke ekspozicije fotoaparata (navodno je za ovaj snimak ekspozicija trajala 3 minute)
  2. avatar
    Nova doba
    13.12.2009. 20:40
    Fenomen je povezan s dolazkom Maitreje, Učitelja svijeta:

    http://www.share-international.org/maitreya/Ma_starsign.htm
Novi komentar
nužno
nužno