« Kultura
objavljeno prije 3 mjeseca i 9 dana
OSVRT

Misteriozni svijet znakovlja u novom ciklusu Mladena Žunjića

Niz misterioznih znakova, međusobno povezanih ili posve izdvojenih temelj je novoga ciklusa ovoga slikara, koloristički i dalje jak, vrlo sugestivan

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

slikarstvo

,

Miroslav Pelikan

,

Mladen Žunjić

,

osvrt

Vješto kombinirajući dva formata platna, 100 x 100 i 100 x 80 cm, slikar Mladen Žunjić kreira novi ciklus u ulju i akrilu izazovnih i čudesnih motiva, oči,ovali, krugovi, izvijene linije koje omeđuju obojane plohe uz obilje boje.

Niz misterioznih znakova, međusobno povezanih ili posve izdvojenih temelj je novoga ciklusa ovoga slikara, koloristički i dalje jak, vrlo sugestivan.

Raznolike forme okupljene su u cjelinu na površini platna svjedočeći o skrivenim povijestima, o detaljima događaja koji se možda ipak nisu dogodili, o ljudima i pojavama u zaboravljenim vremenima, kada sve prekriva konačni zaborav.

Poput tajanstvenog atlasa nepostojećih zemalja, izgubljenih svjetova koji žive samo u sjećanjima ili u legendama koje se uporno prenose iz generacije u generaciju, Žunjićev neobični svijet, neprekidno mijenjajući izgled, prerasta iz jedne situacije u drugu, stalno se mijenjajući s jedinom željom, nikada ne biti stalan, ne biti nepromjenljiv.

Naravno, slikar ne može odoljeti istraživanju već uobličenih volumena,valja putovati dalje, produbljivati fantastične krajolike i nezadrživo osvajati i ono što je teško i zamisliti, dosegnuti nedohvatljivo.

Novi ciklus ulja i akrila na platnu većih formata Mladena Žunjića, uzbudljiv je i poticajan, atraktivan i tajnovit.

Ritam događanja iz slike u sliku sve je brži i žešći, nezaustavljivost promjena očita je, stvara se novi svijet.

Piše: Miroslav Pelikan
28.01.2024. 10:01:00
Novi komentar
nužno
nužno