objavljeno 28.06.2010. 20:27:49
NAKON TRIJUMFA

Miroslav Klose najavio oproštaj od reprezentacije

Njemački napadač Miroslav Klose i dalje zabija golove, ali možda se nakon Svjetskog prvenstva ipak povuče iz njemačke reprezentacije

Miroslav Klose
Miroslav Klose (Getty Images)

Nakon što je zablistao na utakmici protiv Engleske, njemački nogometaš Miroslav Klose dao je naslutiti kako bi po završetku Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici mogao okončati svoju reprezentativnu karijeru.

"Igrat ću nogomet sve dok će me noge nositi, ali ja sam vrlo spontan. Možda se za dva ili tri tjedna odlučim povući i dati priliku mlađima", rekao je Klose.

>> Rooney, Gerrard i Lampard vrijede kao pola Njemačke

32-godišnji Klose je u nedjeljnom susretu osmine finala postigao prvi pogodak u 4-1 pobjedi Njemačke protiv Engleske. Bio je to njegov drugi pogodak na ovom Svjetskom prvenstvu. Ukupno je na svjetskim prvenstvima dao 12 golova, dok je u 99 nastupa za "elf" postigao 50 golova.

>> 5 stvari koje niste znali o Južnoafričkoj Republici

Klose, koji je s pet pogodaka bio najbolji strijelac prošlog SP-a u Njemačkoj prije četiri godine, izjednačio se s Peleom po broju pogodaka na svjetskim prvenstvima, a bolji od njih su samo Ronaldo sa 15, Gerd Mueller sa 14 i Just Fontaine sa 13. (hina/metro-portal)

28.06.2010. 20:27:49
http://m.metro-portal.hr/miroslav-klose-najavio-oprostaj-od-reprezentacije/43562/