« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina
GOTOVE KVALIFIKACIJE

Mirjana Lučić u Wimbledonu nakon 10 godina

Lučić se nakon nekoliko neuspješnih pokušaja napokon vratila u svjetski tenis, a u Wimbledonu je 1999. godine igrala u polufinalu

Mirjana Lučić Wimbledon
Mirjana Lučić Wimbledon (Getty Images)
Više o

Roko Karanušić

,

Wimbledon

,

Mirjana Lučić

,

Ivan Dodig

,

Ajla Tomljanović

,

kvarkovi

Četvero hrvatskih tenisača nastupili su u završnom, trećem kolu kvalifikacija za prestižni Grand Slam Wimbledon, a nastup u glavnom turniru izborili su Mirjana Lučić i Ivan Dodig, dok su Roko Karanušić i Ajla Tomljanović ispali.

Mirjana Lučić je pobijedila Nizozemku Michaellu Krajicek sa 6:3, 6:2 i nakon deset godina ponovo izborila nastup na jednom od najuglednijih svjetskih turnira. Najbolji rezultat u All England Clubu 28-godišnja Makarka je ostvarila 1999. godine kada je u polufinalu izgubila od Njemice Steffi Graff.

>> Lučić, Tomljanović i Dodig u 3. kolu kvalifikacija Wimbledona

Plasman u glavni turnir izborio je i Dodig koji je u završnoj rundi kvalifikacija pobijedio Austrijanca Alexandera Peyu 4:6, 2:6, 6:2, 7:6 (4), 6:4 i po prvi put će biti u glavnom ždrijebu.

Roko Karanušić i Ajla Tomljanović nažalost nisu uspjeli. Karanušić je izgubio od turskog tenisača Marsela Ilhana 5:7, 6:7 (4), 2:6, dok je 17-godišnja Ajla Tomljanović izgubila od Estonke Kaie Kanepi 1:6, 2:6. (hina/metro-portal)

17.06.2010. 19:44:03
Novi komentar
nužno
nužno