« Život
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
kobna pogreška

Mirišljavo blago završilo u smeću

Čistačice u smeće bacile rezultate 7-godišnjeg istraživanja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

butanski gušter

,

komodo varan

,

Daniel Bennett

Sveučilište Leeds ispričalo se svom postdiplomantu jer su čistačice bacile njegovo "blago" - izmet guštera - koje je godinama skupljao radi istraživanja za doktorsku disertaciju.

Daniel Bennett skupljao je na Filipinima punih sedam godina izmet vrlo rijetkog butanskog guštera, srodnika golemog Komodskog varana - najvećeg živućeg gmaza na Zemlji. Izmet mu je bio potreban za istraživanje prehrane gmazova i proučavanje njihova ponašanja, što je trebala biti tema njegove doktorske disertacije.

Vreću s 35 kilograma izmeta što ga je sakupio tijekom sedmogodišnjeg rada na vrlo opasnom i neprohodnom terenu donio je na sveučilište radi daljnjeg istraživanja. Samo da bi jednog dana, posve užasnut, otkrio da su mu torbu s izmetom čistačice bacile u smeće.

Sveučilište se ispričalo i ponudilo mu 500 funti (4,250 kuna) odštete, no Bennett im je odgovorio da će se vidjeti na sudu. "Za neke ljude to je očito samo hrpa gušterskog izmeta, ali za mene ona predstavlja sedam godina napornog rada po prašumama u potrazi za ostacima jednog od najvećeg, najrjeđeg i najtajanstvenijeg gmaza na svijetu", rekao je za Times. (hina/metro-portal)

07.02.2009. 09:44:21
Novi komentar
nužno
nužno