« Zagreb
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
TUŽIBABE :)

Ministarstvo podnijelo optužni prijedlog protiv Grada i Bandića

Optužni prijedlog je pokrenut jer Grad Zagreb u razdoblju od 22. do 24. kolovoza 2012. godine nije osigurao uvjete i provedbu propisanih mjera za gospodarenje komunalnim otpadom

Zmajlović tuži Bandića
Zmajlović tuži Bandića (Arhiva)
Više o

Milan Bandić

,

Ministarstvo zaštite okoliša

,

odlaganje otpada

,

prekršajni sud

,

optužni prijedlog

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode danas je protiv Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića podnijelo optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu u Zagrebu zbog toga što nije osiguran odvoz komunalnog otpada na odlagalište Jakuševec, priopćilo je danas Ministarstvo zaštite okoliša i prirode.

Optužni prijedlog je pokrenut jer Grad Zagreb u razdoblju od 22. do 24. kolovoza 2012. godine nije osigurao uvjete i provedbu propisanih mjera za gospodarenje komunalnim otpadom, što je suprotno odredbama članka 15. Zakona o otpadu.

Time je došlo do povećanog rizika od onečišćenja vode, tla i zraka, pojave neugodnih mirisa, odnosno na taj način došlo je do mogućnosti štetnog utjecaja na okoliš.

Optužni prijedlog pokrenut je i protiv gradonačelnika Grada Zagreba s obzirom da je on u svojstvu odgovorne osobe odgovoran za zakonitost rada svih gradskih tijela, a nije na svom području osigurao uvjete i provedbu propisanih mjera za gospodarenje komunalnim otpadom.

Prema Zakonu o otpadu, za neodgovorno gospodarenje komunalnim otpadom propisana je novčana kazna u iznosu od 100.000 do 500.000 kuna za grad, a od 15.000 do 25.000 kuna za gradonačelnika kao odgovornu osobu.

27.08.2012. 20:07:00
Novi komentar
nužno
nužno