« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
NIJE ZAVJERA, LUDNICA JE

Ministar Primorac izveo 'show', 'intervenirao' i David Icke!

David Icke posjetio je studente na plenumu, a ministar Primorac je sinoć sa studentima tražio svoju ostavku.

(Goran Mehkek, CROPIX)
Više o

Dragan Primorac

,

studentski prosvjed

,

štrajk glađu

,

ostavka

,

David Icke

,

fakultet blokada

,

besplatno obrazovanje

,

HDPIO

,

Hrvatsko društvo za promicanje informatičkog obrazovanja

,

Slavko Sonntag

David Icke, bivši engleski golman i sportski komentator, a sada karizmatični ekolog čije se knjige o teorijama zavjera prodaju u milijunskim primjercima, danas je održao malo predavanje u Hrvatskom društvu za promicanje informatičkog obrazovanja (HDPIO) u Ilici 42 u Zagrebu.

Icke, koji je Hrvatskoj održao iznimno dobro posjećeno predavanje u rujnu prošle godine, bio je oduševljen razumijevanjem i interesom koji su posjetitelji tog predavanja pokazali, pa je pristao održati jedan 'megasession' koji je zakazan za subotu 23. svibnja 2009., s početkom u 15 sati, u zagrebačkom Kinu SC.

Došavši u Hrvatsku ranije legenda teorija zavjera odlučila je glavom i bradom posjetiti plenum studenata zagrebačkog Filozofskog fakulteta koji se bore za svima dostupno, besplatno obrazovanje, a kojima je već ranije poslao pismo podrške. U pismu je Icke između ostalog izjavio: "Svijetu treba više ljudi poput vas - milijuni takvih - koji imaju hrabrost i posvećenost pravdi u dovoljnoj količini da kažu DOSTA!, nećemo više prihvaćati vlast birokratske diktature."

U isto vrijeme zagrebački pravnik Slavko Sonntag, koji od početka blokade Filozofskog fakulteta nezavisnoj studentskoj inicijativi izražava bezrezervnu podršku, te aktivno svojim iskustvom, savjetima i komentarima sudjeluje na plenumima, već dvanaest dana štrajka glađu u znak prosvjeda ponašanju ministra Primorca i ministarstva znanosti. Studenti na plenumu su gospodina Sonntaga pozdravili gromoglasnim pljeskom nakon saznanja da štrajka glađu, a o toj situaciji su se očitovali u apelu:

Slavko Sonntag na plenumu FF-a"U utorak smo saznali da je gospodin Slavko Sonntag, pravnik koji je od samog početka akciji nezavisne studentske inicijative dao svoju punu podršku, pred nekoliko tjedana uputio pismo ministru Primorcu u kojem navodi da će ukoliko ministar do 8. 5. ne podnese neopozivu ostavku, započeti štrajk glađu. Gospodin Sonntag učinio je kako je i najavio te je u štrajku glađu već čitavih 12 dana. Sinoć je plenum Filozofskog fakulteta u Zagrebu jednoglasno pozvao gospodina Slavka da svoj štrajk prekine. Iako smo gospodinu neizmjerno zahvalni, mislimo da nam je potrebniji zdrav te kao i dosad spreman na sudjelovanje u radu plenuma".

Ministar Primorac sinoć je Zrinki Vrabec Mojzeš dao intervju za emisiju 'Na vrućem stolcu' radia 101, koji je završio najblaže rečeno komično. Nakon intervjua, o kojem je bolje ne pričati, Primorcu su prišli studenti i zatražili ga da potpiše peticiju za besplatno obrazovanje, onu kojoj se u praksi potpuno protivi svojom politikom, što je on bez oklijevanja i učinio. No, ministru to čini se nije bilo dovoljno. Primjedbe o tome kako bi 'u svakoj normalnoj državi resorni ministar zbog situacije na fakultetima već davno dao ostavku', u javnosti se čuju već tjednima, ali ono što je ministar izveo za kraj jučerašnje eskapade nema presedana. Kada su mu studenti nakon potpisivanja peticije počeli skandirati 'Ostavka! Ostavka!', ministar se 's guštom' pridružio i skandirao s njima, jasno i glasno sa smješkom na licu tražeći svoju ostavku.

Komentari su zaista suvišni, pa ostaje samo čekati i vidjeti hoće li premijer tu molbu ili zahtjev, kako se već uzme, uslišiti i usrećiti i studente i ministra, da zasluženo u hrvatskoj politici dobijemo još jedan presedan kada će obje 'sukobljene' strane biti sretne, a sve koze na broju. Za razliku od 'dasaka u ponekoj uzvišenoj glavi'.

Piše: Domagoj Kerečin
21.05.2009. 22:36:17
Novi komentar
nužno
nužno