« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Kalmeta svečano gospodarsku zonu u Poličniku

500 novih radnih mjesta

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Branislav Grgurović/CROPIX)
Više o

Božidar Kalmeta

,

Poličnik

,

gospodarska zona

U povodu blagdana sv. Ivana i Dana općine, u Poličniku je danas ministar Božidar Kalmeta na prigodnoj svečanosti otvorio gospodarsku zonu koja se prostire na 40 hektara.

U tu je gospodarsku zonu dosad uloženo 43 milijuna kuna, a općina Poličnik već je potpisala 27 ugovora s investitorima zainteresiranima za ulaganja, rekao je načelnik te općine Davor Lončar i istaknuo da će to u konačnici značiti 500 novih radnih mjesta.

Po Lončarevim riječima, u gospodarskoj zoni u Poličniku gradi se sedam novih proizvodnih pogona, a od jeseni počinje gradnja još devet. Prvi pogon tvornice Kemoplast, u koju je uloženo 7 milijuna eura i već radi 65 ljudi, svečano je otvoren danas.

Govoreći o Vladinoj politici ulaganja u gospodarske zone, ministar Kalmeta je rekao da je Vlada dosad sufinancirala 316 gospodarskih zona u RH utrošivši u njih više od 400 milijuna kuna. U njima je već zaposleno oko 35 tisuća ljudi i taj broj iz dana u dan raste, istaknuo je ministar Kalmeta. Najavio je da će ove jeseni početi izgradnja nove državne luke u Gaženici, u Zadru, kao i produljenje uzletno-sletne staze u zračnoj luci Zemunik, što će sve pridonijeti daljnjem gospodarskom rastu.

Pred velikim brojem nazočnih gospodarsku zonu u Poličniku blagoslovio je zadarski nadbiskup msgr. Ivan Prenđa. (HINA)

29.08.2008. 20:23:59
Novi komentar
nužno
nužno