« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
TUČA, VJETAR I KIŠA

Mini-ciklon potopio Melbourne

Meteorolozi su pojasnili kako se radilo o oluji kakva se na području Melbournea zabilježi tek jednom u 5 do 10 godina

(Getty Images)
Više o

tuča

,

Melbourne

,

mini ciklon

,

potop

Tuča veličine loptica za golf i 20 milinetara kiše koja je pala u manje od 20 minuta potopili su Melbourne u subotu prouzročivši kaos u prometu i otkazivanje svih javnih događanja.

Probleme je prema pisanju australskih medija prouzročio i vjetar koji je grad šibao udarima od 100 i više km/h što je rezultiralo štetama na krovovima i počupanim stablima, a neminovno i brojnim oštećenim automobilima.

Svjedoci kažu kako se nebo zamračilo u samo nekoliko minuta nakon čega je uslijedilo desetminutno bombardiranje tučom nakon kojeg je tlo izgledalo kao da je pao snijeg.

Brojni građani ostali su zaglavljeni na stanicama vlakova koji su imali poteškoća u prometovanju, a centar za hitne intervencije u kratkom je roku zaprimio više od 2.500 poziva. Oko trideset tisuća domaćinstava i poslovnih prostora ostalo je bez struje, a trećina od njih još čeka dovršetak popravka opskrbne mreže.

Meteorolozi su pojasnili kako se radilo o oluji kakva se na području Melbournea zabilježi tek jednom u 5 do 10 godina, a loša je vijest što grad i u nedjelju može očekivati jaku grmljavinsku oluju s mnogo kiše, predviđa se najmanje još 10cm, jer se cijelo područje nalazi u zoni toplog tropskog zraka, a sa zapada im se približava fronta niskog tlaka.

06.03.2010. 12:38:38
Novi komentar
nužno
nužno