« Zagreb
objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca
NAJAVA

Milo za drago u Maksimiru: sajam razmjene i radionice o održivom kućanstvu

"Milo za drago" je tranzicijska inicijativa - dio pokreta koji inspirira i organizira prijelaz, odnosno tranziciju iz neodrživog u održivi način življenja na lokalnoj razini

Milo za drago u Maksimiru
Milo za drago u Maksimiru (Permakultura)
Više o

Milo za drago

,

Centar za kulturu Maksimir

,

razmjena

,

sajam razmjene

Tranzicija u Maksimiru - Kružna ekonomija "milo za drago" - Održivo kućanstvo

Udruga Hrvatska permakultura u suradnji s Centrom za Kulturu i Informacije Maksimir u subotu 14.5.2016. od 10 do13h održava posljednji od proljetnih sajmova razmjene stvari i vještina "milo za drago" u Maksimiru. Ovaj put radionice su na temu održivog kućanstva - "Zakrpaj i očisti sam!"

Program:

10:00 - 13:00 Sajam razmjene

Donesite stvari koje vam više ne trebaju* i razmijenite za nešto drugo. U obzir dolazi sve što se može lako odnijeti: knjige, igračke, odjeća, kućanski predmeti...

*Molimo da sve stvari budu u dobrom stanju i čiste. Maksimalno 15 stvari po osobi.

10:00 - 11:30 Radionica: zakrpavanje odjeće i recikliranje tekstila

Zašto da kupujemo novo samo ako se pojavila neka rupica? Osnovne tehnike kako uz nešto truda, malo konca i iglu produžiti životni vijek odjeći. Ponesite sa sobom čarape, majicu ili bilo što drugo što treba zakrpati! Također pokazujemo i neke kreativne mogućnosti za stari tekstil, npr. izradu torbe od majice.

11:45 - 12:45 Radionica: prirodna sredstva za čišćenje

Je li kućanstvo moguće bez industrijskih deterdženata i toksičnih kemikalija? Naučite što se sve može koristiti kao učinkovito i prirodno sredstvo za čišćenje i pranje, te kako u tu svrhu upotrijebiti neke neškodljive sastojke koje već imamo kod kuće.

12:45 Tombola

Ukoliko donesete svoje stvari na razmjenu, imate priliku na tomboli osvojiti vrijednu torbu s maskotom "milo za drago", izrađenoj u Socijalnoj zadruzi Humana Nova. Torbe također dobijaju svi koji podijele svoja znanja i vještine ili volontiraju na događaju.

"Milo za drago" je tranzicijska inicijativa - dio pokreta koji inspirira i organizira prijelaz, odnosno tranziciju iz neodrživog u održivi način življenja na lokalnoj razini. Potičemo susjedstvo na zadovoljenje dijela životnih potreba bez novca i pozivamo sugrađane na volontiranje u zajednici i samoorganizaciju.

Sudjelovanje je besplatno i nisu potrebne prijave. Cijeli program održava se se u Centru za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18.

12.05.2016. 15:25:00
Novi komentar
nužno
nužno